Het Waalse graan

Nog vijf hindernissen wachten de Port of Antwerp Giants op om als eigenaar van een tweede plek de beslissende fase van het kampioenschap aan te vatten. De eerste klip die men moet omzeilen is Spirou Charleroi. Een ploeg, die volop aan het strijden is om alsnog op plekje 6 te raken in het klassement. De ééns zo fiere Spirous hebben duidelijk niet hun beste seizoen. Met Brian Lynch aan het roer zal het volgend jaar wel opnieuw de veilige haven invaren. Maar nu is het nog volop roeien met de riemen die ze hebben. Het Waalse basketgraan heeft dit jaar duidelijk een orkaan over zich heen gekregen. Ook Bergen staat op een schamele achtste plek. Wellicht zal het volgend jaar duidelijk zijn dat de orkaan geluwd is.

Charleroi ligt de Antwerp Giants wel. De laatste keer ben ik tijdens hun onderling duel in de Lotto Arena er naar gaan kijken. In een bloedstollende match werden de Spirou’tjes over de knie gelegd na één verlenging. Ik onthou vooral de reus van boven de 2meter 20, die zijn broek op de bank mocht verslijten. De 10-voudige kampioen staat momenteel zevende. En wanneer ze deze plek binnen vijf wedstrijden nog hebben, zijn ze wellicht opnieuw de tegenstanders van de Giants. Het zou meteen de echte topper zijn in de kwartfinale. Dus ééns oefenen in de Spiroudome kan geen kwaad. Dan weten ze in Antwerpen al hoe ze hun uitwedstrijd kunnen winnen. Het beste Antwerps broodje moet zelfs met het beste Waalse graan gebakken kunnen worden. Of niet soms?

Geef een reactie