Isabelle A: de grote winnares tijdens Liefde voor Muziek

Na drie uitzendingen is het zo ver. Isabelle A is terug van nooit weg geweest. En dit dankzij Liefe voor Muziek. In 2008 bracht ze met De macht der gewoonte haar laatste album uit. Een kwalitatiever album met als producer Alex Callier waar ze een andere kant van zichzelf wou tonen. Het vond niet echt de weg naar de mensen thuis. Het zorgde voor een lange poos windstilte op muzikaal vlak. Buiten een ambiance-uitstapje bij De Grietjes was het op solovlak verduiveld kalm. Tot maandagavond haar liedjes aan bod kwamen tijdens Liefde voor Muziek. En wat bleek. Het werd een ware Trip Down To Memory Lane. Haar liedjes behoren tot het culturele erfgoed. Dat blijkt uit de reacties op sociale media na haar uitzending van Liefde voor Muziek. De itunes-charts staan vol met Isabelle A-covers. Maandag 24 april werd een ware Isabelle Day voor Isabelle A. En nu al mag ze tot één van de grote winnaressen van Liefde voor Muziek uitgeroepen worden. En toch …

De Grietjes geeft ze niet op. Dat heeft ze al aangekondigd. “Desnoods gaan Anneke en Ianthe mijn backingvocals doen”, klonk het al in de pers. Zichzelf van alle kanten laten zien. Zo hoort het ook te zijn in de huidige showbusiness. Vakjesmentaliteit is al lang passé composé. Ambiance en kwalitatieve popmuziek. Het moet hand in hand kunnen gaan. Zeker bij één van de grote winnaressen uit Liefde voor Muziek. Of niet soms? Moet het voor Isabelle? Wellicht niet … Maar alles mag. En dat zou wel eens het ideale recept zijn.

Geef een reactie