Peking Express: Over rode en groene kaarten

Awa en August, de cougar en haar toyboy, zijn de tweede vertrekkers bij Peking Express. Ze renden als laatsten de Vietnamese trap op en moesten het programma verlaten. Er stak een rode kaart in hun enveloppe. Dit betekende meteen einde verhaal. Het werd nogmaals duidelijk. Eén slechte dag is fataal in de bekendste liftwedstrijd van de Lage Landen. En het was Awa en August hun dagje niet. Foute tactiek, emoties en in het heetst van de strijd een ruzie met de West-Vlaamse flikken. August ging helemaal uit zijn dak en wierp zelfs de koffers van de twee dames uit het busje. Op dat moment was rood meer dan op zijn plaats. Je mag competitief zijn, maar fairplay hoort nog altijd bij een spel.

Zeg nu zelf: U had toch ook sympathie voor hoe Min Hee Bervoets zich opwierp als de ultieme mental coach voor Steff en Margaux. Zij bracht een injectie positivisme in hun liftavontuur. Met de smile van Min Hee in de hand, kom je als lifter bij Peking Express blijkbaar doorheen het gehele Vietnamese land. Min Hee begreep het begrip fairplay als geen ander. Een groene kaart was meer dan terecht. Je mag competitief zijn, maar fairplay hoort nog altijd bij een spel.

Nederland delft nu al het onderspit tijdens Peking Express. Slechts 1 Nederlands koppel: Siham en Hicham blijven over. Maar broer en zus zijn bijzonder taai. Je krijgt ze zeer moeilijk klein. Als geen ander begrepen zij waarom de leeuw niet in zijn hempie hoeft te staan.

Geef een reactie