De nieuwsjunkies van De Schaar Erin …

Regisseur Frank De Kaey had het me verteld tijdens het persmoment van De Schaar Erin. Zijn acteurs moeten voor dit stuk de krant lezen en perfect op de hoogte zijn van de actualiteit. Het beloven alvast spannende tijden te worden voor Dirk Van Vooren en Co. Net op 23 april, de dag van de première staan er heel wat leuke dingen op het programma.

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever loopt zijn allereerste marathon. Hij zou naar het schijnt pokkezenuwachtig zijn. Zijn resultaat is voor 15u ’s namiddags toch bekend. De nieuwsjunkies van De Schaar Erin zullen het aan u mededelen.

Ook Luik-Bastenaken-Luik wordt betwist. Philippe Gilbert mag dan wel afwezig zijn wegens nierproblemen. Met onze Spaanse vriend Alejandro Valverde zijn er nog zekerheden in het leven dat er fraaie prestaties worden geleverd in La Doyenne. Het resultaat is om 15u ’s namiddags nog niet bekend. De nieuwsjunkies van De Schaar Erin kunnen de evoluties van de koers wellicht op het podium aan u meedelen.

Ook het weer is een belangrijke factor daar op het podium van Zaal Elckerlyc. Wanneer het buiten regent moeten de potentiële klanten van het kapsalon in regenkledij het podium op. Wanneer het een hittegolf is, wil ik er met plezier bij zijn. Dan zal er op het podium zeker wat te zien zijn. Het moet hyperrealistisch zijn.

U ziet: De Schaar erin is méér dan een interactief en humoristisch moordspel alleen. Zelfs de beste acteur moet het nieuwsjunkie-beest in zich naar boven halen.

Geef een reactie