Dos Cervezas voor Gilbert

Philippe Gilbert heeft vier vingers de lucht ingestoken. In een prangende spurt tegen Kwiatkowski was hij een maat te sterk in de Amstel Gold Race. Maar opvallender nog was dat hij na de wedstrijd twee pintjes ad fundum leeg dronk. Een snuifje Tom Waes in Amstel Gold Race-land of een vette knipoog naar zijn concurrent voor de Luikse klassiekers: Alejandro Valverde. Dos Cervezas voor Gilbert. Elke Spanjaard mag dan wel een snor hebben. Maar Valverde toch niet?

Woensdag komt in Hoei de Valverde-classic aan oftewel de Waalse Pijl. Heeft Phil er na de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race er ook zijn zinnen op gezet. Of krijgt Daniel Martin een vrijgeleide. Als ik De Muur van Hoei zie, denk ik aan een La Chouffe op nuchtere maag … Gewoonweg niet te verteren. Het mochten dan wel Dos Cervezas voor Gilbert zijn. Valverde heeft dan wel geen snor. Op de Muur krijg je pas echt de eerste krachtmeting.

Nederlands Limburg zijn de Ardennen niet. De Waalse Pijl is het betere klauterwerk. Melkzuur tot achter je oren en een stevig potje strijden op de Muur. Alleen muurklauteraars uit zuiderse landen verteren het kleinood in Hoei. Je kan toch niet iedereen over dezelfde Waalse kam scheren. Meer dan Dos Cervezas zou ik nodig hebben om De Muur te overleven. Of moet ik dan toch mijn snor laten staan om Gilbert schrik aan te jagen?

Een dag later blijkt dat Gilbert zijn Luik niet zal betwisten. Hij hield aan zijn zegetocht in de Amstel een gekneusde nier over.

Filmpje: Dos Cervezas: http://sporza.be/cm/sporza/videozone/sporten/v-wielrennen/v-Amstel%2BGold%2BRace/1.2953246?playlist=7.39499

Geef een reactie