De Schoene Joenge van The Band

Ik ben afgelopen vrijdag naar de halvefinale van The Band gaan kijken. Buiten het nieuws dat Andy, Joost, Lennart, Laurens, Jannes en Jelle naar de finale gaan, heb ik vooral onthouden dat jurylid Slongs Dievanongs een nieuwe single uit heeft. En het mag gezegd en geschreven worden. Met ‘Schoene Joengen’ heeft de rapster uit Antwerpen met Griekse roots wellicht een hit van formaat beet. Ik mag mijn schoen opeten als het niet zo is.  Wat elke vrouwelijke toeschouwer denkt, floepte zij er zomaar uit: ‘Jim, jij bent toch een Schoene joenge’. Tja, maar één schoene Joenge maakt duidelijk de Lente niet.

The Band zoekt er namelijk vier om in hun groep te zitten. Voor Glenn, Kai en Wytse is het verhaal over and out. Zij mogen huiswaarts keren. Zelfs met haar voelsprieten op haar hoofd, voelde Slongs het al aankomen: drie Nederlanders en drie Vlamingen zullen het onderling uitmaken, wie de vier jongens van The Band worden.  Als het qua populariteit gaat, maken Laurens, Andy en Jannes wellicht het meeste kans. Maar al langer is geweten dat één schoene Joenge, de zomer niet maakt.

Ook Min Hee Bervoets kreeg het hard te verduren. Kris Wauters wou het geslacht van haar toekomstige baby achterhalen. Hij overstelpte haar met de mooiste cadeautjes van allemaal. Of het nu een ‘schoene joenge’ of een ‘schoen maske’ is .. Het zal Min Hee wellicht worst wezen. Zolang het maar een gezond kindje is. Meer moet dat niet zijn. En als het op zijn/haar moeder lijkt, zal de kleine uk wellicht toch van zich laten horen. Ideaal voor The Band 2037?

 

Geef een reactie