Daniel

Competitiewedstrijden in het Belgische basket. Het lijkt een voorspel met een ware Coitus Interruptus. Eindeloos als het ware. Maar het is gebeurd. De tweede ronde van de Scoore League is nu aangebroken. De Giants staan tweede. De supporters in de Lotto Arena mogen zich opmaken voor een trouwe schare aan Willebroekse kangoeroes. En … beste vrienden … Onderschat de mannen van Daniel Goethals niet. Ze zijn aan een opmerkelijk goed seizoen bezig. De noemer seizoensrevelatie wordt her en der in de mond genomen. Maar de eindmeet is nog ver af.

De echte ster van Willebroek blijft nog altijd hun coach Daniel Goethals. Tijdens de eerste match van het seizoen tussen de Giants en Kangoeroes viel het al op … Daniel is en blijft een opmerkelijk man. Alleen al door zijn levendig coachen … op het randje van een ‘crise cardiaque’ af. Zou er zaterdag een ziekenwagen klaar staan voor het geval dat hij net over de grens gaat? We gunnen het hem niet. Aan alles zie je dat basketbal zijn leven is … Ik vraag me soms af of hij niet liever zelf op het terrein zou staan. Bij hem overvalt me het gevoel dat hij onmiddellijk het terrein wilt opspringen. Zou het bij Roel Moors ook zo zijn? Want zeg nu zelf … Moors versus Goethals. De tijden van weleer lijken wel te herleven … aan de zijlijn van het Belgische basketbal.

Geef een reactie