De Mol: Over Laura Lynn, Arrividerci Hans en zelfverklaarde lopers.

Het venijn zat hem duidelijk in de staart bij de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de Belgische Mol. Professor farmaceutische wetenschappen Hans De Winter overleefde de eerste proef in België niet. Hij mocht geen plaats nemen in het vliegtuig en het leek een wel heel trieste exit te zijn. En toch … blijkt de afvaller in Zuid-Afrika te zijn. Een voorbode voor een terugkeer in het spel???

Wij blikken eventjes terug. De komst van Hans was nochtans aangekondigd. Herinnert u zich het moment dat alle kandidaten samen in de wagen zaten. Toen bleek Arrividerci Hans op de playlist te staan. Pure ironie van de mol of toch niet? Haalden de makers hun inspiratie bij de tekstschrijvers van Laura Lynn. Wij nemen de tekst er eventjes bij. Zo lezen we:: Laat mij nu zo maar niet gaan, Maar kus me, komaan, Ja, dit is je laatste kans!

Mijn conclusie: komt er een proef aan waarbij Hans met een kus terug in het spel wordt gebracht? Grijpt de professor zijn laatste kans? We verwachten er nog iets van.

Een beetje verder in de tekst zien we: Hij kwam als een prins uit het Noorden,

Opvallende conclusie: Zuid-Afrika ligt wel degelijk in het uiterste zuiden. Je moet al veel moeite doen om vanuit een zuidelijk gedeelte naar Zuid-Afrika te trekken. Dus Hans keert als een prins uit het Noorden naar het spel. Ook blijkt dat in de tekst: Maar ‘t afscheid dat viel echt niet mee… staat ….. Het afscheid van Hans kwam als een donderslag bij heldere hemel voor de kandidaten. Ze waren geschrokken dat niet iedereen mee naar Zuid-Afrika mocht. Wist Hans dat hij mocht afvallen en kon de eerste proef hem niet schelen … omdat hij later terug in het spel kwam.

En dan zwijgen we nog over het refrein van de Laura Lynn-hit. Daarin staat: ‘Ze wisten dat dit niet zou duren. Ze hadden toch zo weinig tijd. Al was het maar voor een paar uren. Ze wilden elkaar nooit kwijt.’ Is dit een voorteken aan de wand? Elkaar nooit kwijt willen kan misschien alluderen op de band die Hans met het spelletje heeft. Bovendien hebben de makers van De Mol wel heel veel tijd gehad om Hans te briefen als hij niet in het spel zat.

Een andere verdachte kandidaat zou wel eens Bertrand kunnen zijn. Naar eigen zeggen een geweldige atleet. Op zijn palmares staat de Spartacus Run. Toch geen lachertje om de toen. Alleen kon de atleet het spoor van Robin niet volgen tijdens de loopproef. Een mollenstreek of niet. Ofwel is het een omgekeerd verhaal. Liep Robin zodanig hard dat Bertrand hem niet kon volgen en hij de schuld op Bertrand kon schuiven?

De toon is gezet. De teerlingen zijn voor de eerste keer geworpen. Het worden hoedanook nog spannende weken naar de ontmaskering van De Mol toe.

 

 

Geef een reactie