Sachli Gholamalizad: eigenheid duurt het langst

Actrice Sachli Gholamalizad heb ik al twee keer in mijn leven ontmoet. Eén keer tijdens de persconferentie rond haar grote televisiedebuut in Dag en Nacht, Hotel Eburon. De tweede keer was bij alles wat mediagewijs rond de VTM-reeks De Bunker gebeurde. Ook onze noorderburen kennen haar ondertussen al. Zo liet ze van zich horen in de prestigieuze reeks Vlucht HS13. Haar naam mag dan wel een tongtwister van formaat zijn. Op het theaterpodium komt deze Iraans-Belgische actrice stevig uit de hoek. Zo won ze ooit op het prestigieuze Theater aan Zee-festival een fraaie theaterprijs.

Onlangs was Sachli te gast in Mechelen bij Arsenaal/Lazarus met haar voorstelling (Not) My Paradise. Daar heb ik met veel plezier een kijkje genomen. Al heel snel valt op dat ze op het podium haar eigen stijl zeer nauw in het vaandel draagt. En daarbij legt Sachli de lat vrij hoog voor zichzelf. (Not) My Paradise is een wat mij betreft zelden gezien combinatie tussen film-dans-acteren en zang. Ongetwijfeld was het een monnikenwerk om het geheel in elkaar gepuzzeld te krijgen. Als theaterbezoeker heb je het gevoel dat aan elke seconde heel wat denkwerk vooraf ging. Extra pluspuntje is dat deze actrice haar verhalen dichtbij zichzelf zoekt. In (Not) My Paradise gaat ze op zoek naar de achter een familiegeschiedenis. Helemaal geen copy-paste voor deze jonge actrice, maar een eigen story. En dat zie je anno 2017 veel te weinig … Eigenheid duurt het langst, niet waar …

Gezien in Arsenaal/Lazarus te Mechelen: 18 januari 2017

Geef een reactie