Wie is de Mol?: De etherpolitie van Ellie Lust

Mijn God .. Wat mis ik Ellie Lust als kandidate in Wie is De Mol? Het zou niet waar zijn dat kandidaten zulke schokgolf veroorzaakten zoals in de derde uitzending van het nieuwe seizoen. Nooit eerder gingen kandidaten zo ver om de identiteit van De Mol te ontdekken. Ellie zou persoonlijk elke kamer bewaken. Het opvallendste moment was de ‘inbraakpoging’ van Sigrid wanneer ze op tocht ging om in de spullen van haar collega Thomas te neuzen. In de voorbije seizoen was het een duidelijke no-go om in de koffer van iemand anders te kijken. Nu zijn de grenzen duidelijk vervaagd. Gelukkig is er good old Ellie Lust in Moltalk. Mijn god .. Wat mis ik deze vrouw in het spel. Wanneer ik mezelf een Ellie Lustje toedicht, vraag ik me ook af hoe Sigrid aan de sleutel van de kamer van Thomas komt? En is het niet te opvallend dat het boekje van Sigrids roomie Jochem verdwijnt wanneer zij in de buurt is.

Opvallend ook in het verdere verloop van de uitzending. Sigrid mocht met de geweldige ‘Imma’ (Ik dood, jij dood, remember) … de tekeningen op het strand in het donker ontdekken met een knallend vuurwerk erbij? Een stille hint of niet? Ziet deze Mol pas echt goed in het donker als er vuurwerk bij is.

In de laatste proef sloeg de mol duidelijk toe. De kandidaten reden hopeloos verkeerd. Ook daar speelde Sigrid een opvallende rol. Heeft u het ook gezien dat ze in de laatste proef aan haar chauffeur vroeg of ze de enveloppe met de eindbestemming mocht openen. Jeroen vond het geen goed idee. Een lepe manipulatietruuk van een berouwvolle Sigrid om de schuld in Jeroens schoenen te schuiven. Als zij de inhoud van de enveloppe kent, wist ze dat het spel wel eenvoudig te spelen was. Ook hield ze de proef perfect onder controle door alles ijverig te noteren en het spel in handen te nemen. Wist ze hoe de proef in elkaar zat? Eén foutje en het spel was briljant gesaboteerd. Ellie Lust kon er ook niet naast kijken. Haar etherpolitie kwam boven toen ze Sigrid op een nogal onorthodoxe manier met de portafoon bezig zag. “Ze was met een smartphone bezig. Nooit iemand op zulk een vreemde manier een portafoon in handen zien nemen”.

Alleen lijken Ellie (ik mag ondertussen al Ellie zeggen) en ik van mening te verschillen. Zij koos voor Diederik als potentiële mol. Bovenaan mijn lijstje staat Sigrid torenhoog bovenaan. Vraag me niet waarom. Ja, ik heb angst voor tunnelvisie. Maar de vrouw met de grootste Mollenkleerkast en de opvallende bril speelt het spel zodanig op de achtergrond dat ze in mijn ogen verdachte nummer 1 is. Roos is het alleszins niet. Zij moest het spel verlaten.

Geef een reactie