De bus naar Gravelines

De Antwerpse reuzen zijn op weg … Ze gaan naar Frankrijk. Op vriendenbezoek in de Fiba Europacup. De fans zijn klaar. De bus vertrekt naar onze zuiderburen. Alleen blijft de bus een rare optie voor de kraker op Franse bodem. Ik heb de heenwedstrijd in de Lotto Arena gezien. U ontdekte daar wellicht ook een tyfo, waar zelfs Adrien Trebel en Steven Defour jaloers op zouden zijn. Er stond een joekel van een piraat op. Eéntje waar Piet Piraat zelfs jaloers op zou zijn. In mijn ogen staat de piraat voor onverzettelijkheid op het basketterrein. Ach, was het niet mooi om met de zilvervloot vanuit Antwerpen op het water te vertrekken. The Port of Antwerp blijft toch één van ’s werelds grootste havensteden. Het zou een extra cachet geven aan de veldslag. Zeker met het oog op een kwalificatie voor de 1/8 finale.

De Franse piraten waren vrij mak toen ze op veroveringstocht naar Antwerpen kwamen. Maar piraten mag je nooit onderschatten. Johnny Depp was ooit ook een piraat en hij maakte er een ware Hollywood-hype rond. Voor de Antwerp Giants is het van moettes. Voor Gravelines moet niets meer. Verliezen is voor beiden geen optie. Het is van moettes deze keer. De 1/8 finale van de Europacup lonkt. Het mag niet misgaan. Het kan niet mislopen. Maar ach, in plaats van een woeste Scheldestorm zal er op de bus naar Gravelines wellicht een oorlog met vele liters bier woeden. De tactiek wordt nu al besproken. De orkestmeester raakt gestemd. De Franse piraten zijn klaar … de Antwerpse reuzen ook. Let the battle begin …

 

Geef een reactie