Georges en Charlie

Ik heb de foto pas achteraf gezien. Team Raphie (the people behind Miss België-finaliste Raphaella Deuringer) nam plechtig afscheid van een maandenlange campagne met een groepsbeeld. Alleen twee helden behoorden tot de opmerkelijke afwezigen. King Charlie en chihuahua Georges, de twee honden van de 17-jarige Leeuwin van Waterloo. Het was een shock, die door me heen ging. Ik had de twee heren minstens in smoking met bijhorende rode strik op de rodeloper verwacht. Zoals het ware gentle-doggies beaamt. Alles voor moeder het vrouwtje. Ook al is ze maar 17. Of niet soms?

Zeg nu zelf .. In het land van Samson & Gert horen honden thuis. Waar waren de twee trouwe viervoeters van de mooiste uit Waals-Brabant? Naar het schijnt is de één hyperactief en de ander een luiwammes. Dit wist hun boss bijgenaamd ‘just call me Raphie’ te zeggen. Hadden ze geen trek in een tripje naar zee? Hadden ze een feestje gebouwd in het eigen Waterloo? We zullen het wellicht nooit weten. Deze vraag zal altijd tot de onbeantwoorde voetnoten van Miss België 2017 behoren. Maar het deed me wat. In het land van Samson & Gert horen viervoeters thuis. Waren ze op hondenhotel? Of waren ze op visite bij Samson & Bobientje? De twijfel wordt alleen maar groter. Er zal toch niets gebeurd zijn.

Ach … Op YouTube heb ik de oplossing gevonden. Een mijlpaal in de tv-geschiedenis. Het antwoord was te vinden bij een liedje met de titel ‘Bobientje gaat verhuizen’. Gaan de twee bekendste honden uit televisieland van de afgelopen 25 jaar eindelijk samenwonen? Mag het eindelijk geweten zijn. Waren Charlie en George voor één avond lid van de Samson-verhuisploeg? Het antwoord zal wellicht altijd een mysterie blijven.

Geef een reactie