Marianne

Fiuggi, Fuggi .. allemaal één pot nat. Maar heeft u ook de Marianne Vos over het Italiaanse parcours zien kronkelen? Het leek wel een slang die haar fiets beheerste. Vader Henk stond er bij en keek er naar. Zeven wereldtitels in het veld staan al in haar museum. Maar dit jaar lijkt ‘Vossie’ sterker als nooit te voren.

Echte kampioenen komen altijd boven water. En ja, ze maakt indruk door haar vakmanschap. Akkoord, ieder mens heeft wel eens een dipje. Maar van een dip is bij deze Eddy Merckx van het vrouwenwielrennen geen sprake meer. Haar motivatie is weer op en daar. Anna van der Breggen werd dank zij haar hulp Olympisch Kampioen op de Weg.Het was slecht een prelude. Nu is het weer op en top Vossie-tijd. Met WM3 op de borst kan zelfs geen formule uit de fysica of de chemie eraan tippen. Nu al is Missie Luxemburg op en top klaar. De Nederlandse driekleur moet een regenboogtrui worden. Voor minder doet ze het niet. Het is Vossie-tijd.

Het is een eer om van haar te verliezen. Maar nog mooier om van haar te winnen. Koers moet gestreden worden. Wielrennen moet tot in de finesses beheerd worden. Ik heb ondertussen de formule uit chemie of de fysica ontcijferd. WM3 is op weg naar Weltmeister 8 … Of steekt er iemand een Cantje voor …

 

Geef een reactie