Wie is de Mol? : Dr Jekel en Miss Imanuelle

Bent u ook zo weinig wijzer geworden van de tweede aflevering Wie is de Mol? Bij mij slaat de verwarring alleszins toe. Yvonne moest het spel verlaten. Ze had last van tunnelvisie en dat zorgde voor een vroegtijdige exit. Help, daar gaan we weer. De tunnelvisie slaat weer toe.  Zat ik met mijn verdenking op Sigrid ook niet vast in dit gedachtenpatroon? Het spookte al een poosje door mijn hoofd. Maar kameleon Sigrid, die voorlopig indruk maakt met haar klerenkoffer  blijft toch op mijn verdachtenlijtje als absolute topper staan.

Bij Wie is de Mol moet je altijd opletten voor beeldmanipulatie van de makers uit. Wanneer ze de Mol al vanaf aflevering 1 onthullen, is het kijkplezier voor velen eraf. De verdachtmakingen worden langzamerhand opgebouwd. Sigrid glipt opvallend door de mazen van het net. Tijdens de tweede aflevering viel ze vooral op door haar fashionable zwart-witte outfit. Voor een Mol bestaat er toch geen grijs, maar alleen zwart en wit.

En toch … krijgt ze naar mijn gevoel concurrentie. Heerlijk toch die scene in de rechtbank waar Diederik Jekel iedereen in het ootje nam met een verhaal over bevers in een Nationaal Park. Een geboren wetenschapsjournalist en dito verteller, die iedereen op het verkeerde been zette. Zoals het een ware mol beaamt of toch niet … Zijn mollen en bevers in dit verhaal goede vrienden? Het kan allemaal.

Ook in het introductiefilmpje zitten er altijd verborgen hints. Ofwel was ik enerzijds slaapdronken .. Maar hoorde ik daar niet op de achtergrond ‘Poort Nummer 3’ opduiken. Diederik Jekel moest als derde het poortje van de getuigenbank in. Een hint? Is Dhr. Jekel ook een man met twee gezichten. Zoals Dr. Jekyll en Mr. Hyde?

Heeft u ook gezien hoe Imanuelle als een ware soldaat op oorlogspad te keer ging in het verlaten kermiscomplex? Ik ben alvast blij dat de kermis nog heel staat. Maar ‘overdreven’ te keer gaan, kan ook je tegenspelers misleiden. Briljant gespeeld en nu al de perfecte sollicitatie om ooit als actrice in een oorlogsfilm mee te spelen.

Wanneer ik kandidaat zou zijn, ging ik spreiden. Volgens de vereisten van het spel moet je dit in deze fase toch doen. Of niet soms? Ik zou zeker vragen beantwoorden op Dr. Jekel en Miss Sigrid. Maar ik schrijf Miss Imanuelle ook niet af.

Geef een reactie