Quiz me Quick in de Pallieterstad

Was het nu 70, 80 of 90? Was het nu Dimitri Vegas of Like Mike? Het zijn slechts enkele van de vragen, die ik tijdens een avondje quizzen in een koude januarimaand op mijn belegde boterham kreeg. U moet weten: het is sinds enkele jaren een traditie om mijn opgedane kennis eens te testen in een waar Quiz me Quickske. Plaats van afspraak was een parochiezaal bij de Landelijke Gilde Lier-Noord. Ploeggenoten waren de heren van Elzestraat Midzomert (met een t!) op 5/8. Je moet het de heren een beetje nageven. Enerzijds is het perfecte sluikreclame voor hun zomerevenement aan de éne kant. Anderzijds moeten ze toch opletten. Hun naam was ‘in afgekorte versie’ net lang genoeg om op het deelnemersveld te schrijven. Maar ach, je kan namen van quizploegen zo gek niet bedenken. Zo maakte ik met dezelfde heren ooit deel uit van de ploeg ‘Kunt u de laatste vraag nog eens herhalen aub?”. Hoe verzinnen ze het? Met zulke namen komen prompt A3-deelnemersformulieren om de hoek piepen. Misschien nog een ideetje voor een volgende editie: een ploegnaam met alle cijfers van PI achter de komma. Helaas pindakaas, tegen de wetten van de reclame valt zelfs op regionaal niveau niets in te brengen.

Quizzen … betekent ook dat je een beetje zoals in ‘Groeten Uit’-stijl je GSM achterwegen moet laten. Niet evident in een tijdperk waar je heel de wereld op zak hebt. Van busjes op de parking met een zender zoals in de Eén-reeks was er helemaal geen sprake. Toen ik buiten ging, heb ik er geen zien wegrijden met gierende banden. Maar ach, quizzen heeft zo zijn charmes. Ook voor mij … In quizland heb ik zo mijn specialiteiten. Bij muziek- en de fotoronde trek ik meer dan mijn streng. Logo’s en puzzelen daarentegen horen niet in mijn specialiteitenpakket. Met de beste wil van de wereld: ik kan het niet … Zelfs met een tweede zittijd op zak zou ik wellicht nog maar met de hakken over de sloot slagen in mijn opzet.

Het uiteindelijke resultaat was een 14e plek op 30 deelnemende ploegen. Om het in voetbaltermen te zeggen: een plekje in de linkerkolom van het klassement. En heb ik dan niets geleerd uit een avondje quizzen? Oh ja wel …. Dat ik zelf een beetje last heb van kynofobie (angst voor honden), dat de E403 de enigste autosnelweg is die alleen in West-Vlaanderen loopt en dat in 2010 het algemeen rookverbod werd afgekondigd in cafés. Het is maar dat u deze antwoorden alvast kent, wanneer u volgend jaar mijn tegenspeler wordt.

Geef een reactie