Sirtaki aan de Dijle

Kolovos, Ninis en een jonge Griekse tester. Hellas zendt haar zonen uit. Zelden zo veel zuiders geweld in geel en rode kleuren weten spelen. De tonen van de Sirtaki zullen nooit eerder zo fel weerklinken als in het Mechelse AFAS-Stadion. Bob Peeters zocht Roemenen, Mechelen vond zijn Grieken.

Orkestmeester Kolovos liet  ‘Malinwa’ al kennis maken met de opzwepende tonen van Hellas haar muziekinstrumenten. Het was slechts een ‘mezze’ op wat later de hoofdschotel zal blijken. De boxen worden tijdens de wintermaanden nu optimaal gestemd. Eén Griekse Godenzoon komt er in 2017 zeker bij. Sotiris is zijn naam. Ninis zijn familienaam.

Malinwa danst de sirtaki in 2017. De brug van Nekkerspoel zal barsten onder al het geweld. De Sint-Romboutstoren kleurt niet langer meer geel & rood, maar blauw en wit.

En ik … Tja, net voor mijn veertigste moet ik de Sirtaki aanleren. Hallelujah! Ik ben geen danser, mijnheer. Mijn spieren protesteren nu al. Ik voel dingen, die ik nooit eerder heb gevoeld. Maar ach, het servies moet er aan geloven. De glazen moeten kapot. De sirtaki zal aan de Dijle gedanst worden. Kalispera!

Geef een reactie