Bijzonder nieuws – 9 januari 2017

Bijzondere verhalen … Je vindt ze altijd in de nationale media. Ik maakte deze compilatie uit het nieuws van 9 januari.

Ontsnapte paarden lopen 15 km ver
Fitte beestjes, die paarden in Puurs. Drie paarden schrokken zaterdagochtend zo hard dat ze het in daar op een lopen zetten. Vijf opgetrommelde politiepatrouilles moesten achter de paarden jagen. Ze konden het fikse vijftal in Willebroek tegenhouden. Ter info: beide plekken liggen 15 km uit elkaar.

Grootste amateurvoetbalbond stopt ermee
Een beslissing van minister Muyters heeft verregaande gevolgen voor de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond. De grootste federatie voor amateurvoetballers (22000 leden!) in ons land stopt ermee. De KVV sluit aan bij de nog op te richten Federatie Voetbal Vlaanderen.

Compleet uit de mode: vinger opsteken in de klas
Niemand zal binnenkort nog zijn vinger hoeven op te steken in de klas. Onderzoek heeft immers aangetoond dat dit gebaar de ongelijkheid tussen de leerlingen alleen maar vergroot. 2 Franse psychologen kwamen er achter dat kinderen uit de arbeidersklasse beter scoorden als ze hun vinger niet opstaken. Kinderen uit de middenklasse scoorden net beter als ze dat wel moesten doen.

 

Geef een reactie