Bijzonder nieuws – 10 januari 2017

Bijzondere verhalen … Je vindt ze altijd in de nationale media. Ik maakte deze compilatie uit het nieuws van 10 januari.

Agent wacht elf jaar op ereteken
Een politieambtenaar moet wel heel lang wachten op zijn ereteken. Iemand die bij de politie tien, twintig of dertig jaar dienst heeft, wordt normaal gevierd. “Alleen is men nu bezig met de dossiers van 2005. Een jubileum wordt pas 11 jaar later gevierd”, aldus Kamerlid Franky Demon, die de cijfers opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon

Postbode wordt om de ‘2 weken’ gebeten
Uit de cijfers van Bpost blijkt dat het aantal incidenten met postbodes stabiel is gebleven. Het afgelopen jaar telde het postbedrijf 28 bijtincidenten. Dit betekent dat er ergens een postbode om de twee weken wordt gebeten.

Evacuatie bij SD Worx door aangebrand worstenbroodje
Verloren Maandag wordt gevierd met worstenbrood of appelbollen. Maar bij SD Worx heeft dit geleid tot een opmerkelijk vurig incident. 100 werknemers werden geëvacueerd na een brandalarm. Toen de pompiers op zoek gingen naar de oorzaak, vonden ze een worstenbroodje als hoofdschuldige. Iemand had namelijk een worstenbroodje te lang in de oven laten staan.

Geef een reactie