James Cooke: ‘Herbert Flack is een gepassioneerd acteur, een vakman pur sang.’

Producent James Cooke van Backstage Producties was/is in zijn nopjes. Hij mocht immers aankondigen dat Aspe terug naar het theater komt. Na lang aandringen kreeg hij een ‘ja’ van Herbert Flack, de vleesgeworden Van In, voor een derde Aspe in het theater.  ‘De aanhouder wint inderdaad. Maar let op … Herbert heeft er ook heel veel zin in om terug in de huid van Van In te kruipen’, vangt James het gesprek aan. ‘Nu lijkt het alsof ik aan zijn vel heb getrokken. Maar Aspe was een ontzettend leuk avontuur voor ons huis dat we er heel graag een vervolg aan wilden breien. Dan ben ik wel de man, die blijft volharden, blijft bellen en blijft bezoekjes brengen. De klik kwam er tijdens de laatste Assisen. Hij stond bij ons mee op de planken. Toen merkte hij op dat het interactieve format met het publiek nog altijd werkte. Zijn oogjes straalden. Ik zag aan zijn ogen dat het hem deugd deed. Toen heb ik hem opnieuw gevraagd voor Aspe – Moord in de Studio. Hij had er ongelooflijk veel zin in. Goesting heb je nodig in een verhaal zoals dit.

1+1=3
Opvallend is dat voor Aspe – Moord in de studio vanaf 17 mei 2024 wordt uitgeweken naar Play Zuid. ‘Dit is een vorm van locatietheater. Een televisiestudio spreekt tot de verbeelding. Veel mensen gaan er graag een keertje naar toe om te zien hoe het allemaal werkt. 1+1=3 , zeker wanneer je er Herbert Flack bij rekent. In dit verhaal wordt hij als gepensioneerde Van In uitgenodigd om over zijn leven en carrière tee vertellen in een televisiestudio. Net dan gebeurt er iets waar hij zijn speurneus weer mag laten gelden. Het wordt zijn taak om de zaak op te lossen en mee te speuren met het publiek. Hoedanook wordt het entertainend en ontspannend: de keywords voor deze productie.’’

Honger is de beste saus
Het is ongeveer 10 jaar geleden dat Herbert als Van In nog op het podium stond. ‘Honger is dit geval de beste saus. Wanneer ik aan die periode terug denk, blik ik op een leuke tijd terug. Ik zie me nog zitten in het tourbusje met de cast. Ik aan het stuur en Herbert, die de weg wees. Zodanig dat ik er helemaal gek van werd (lacht). Het waren fantastisch mooie tijden. Aspe was en is een familie. Het is heel belangrijk dat de rest van de cast opnieuw hetzelfde familiale gevoel weerspiegelt.  Dit is méér dan nostalgie alleen. Herbert Flack is een gepassioneerd acteur, een vakman pur sang. Hij neemt heel graag de verantwoordelijkheid op zich om een publiek te entertainen en mee te pakken in een verhaal. Wanneer het Herbert niet zou zijn, zou Aspe wellicht geen vervolg kennen op theatervlak.’

Aspe – Moord in de studio: vanaf 17 mei 2024 in Play Zuid
Meer info: http://www.backstage-producties.be

Foto: Backstage Producties – Goele Bormans

Geef een reactie