Op weg naar de Miss België-kroon?: Juliette Popeye (18, De Panne)


Spiegeltje Spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Iets meer dan 70 jonge vrouwen blijven nog in de running om de titel van ’s lands mooiste te bemachtigen. Eén van hen is de 18-jarige studente criminologie Juliette Popeye uit De Panne. Onlangs werd ze uitverkozen tot Miss West-Vlaanderen. Is ze nu op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit. ‘Toen ik de titel van Miss West-Vlaanderen kreeg, was het aanvankelijk heel overweldigend. Iets wat ik compleet niet had zien aankomen. Maar ik ben er enorm blij mee. Het gaf me kracht om nog harder voor het uiteindelijke doel van Miss België te gaan. Mijn ambitie om er iets heel moois van te maken is alleen maar gegroeid. Door het behalen van deze titel heb ik vooral het bewust zijn gekregen van een nieuwe sociale rol als Miss. Op één of andere manier heeft het meer structuur in mijn leven gebracht. Maar ik beschouw mezelf als mens niet echt veranderd.’

Harde werker
Juliette omschrijft zich als een harde werker. ‘Ik ben steviger dan ooit bezig met alles wat aan een Missverkiezing is gelinkt. Zo ben ik actiever op sociale media en laat ik me geregeld zien op grote evenementen. Ik ben ook bezig met defileerlessen omdat ik me daarin ook wil perfectioneren. Na de provinciale finale heb ik 3 dagen op hakken lopen achteraf wel gevoeld. Zo had ik blaren en wondjes aan mijn voeten. Het is een titel met bloed, zweet en tranen behaald. Maar zelfs dat kreeg mijn strijdlust niet klein.’

Criminologie
Sinds kort is Juliette kotstudente in Gent. ‘Ik volg criminologie aan de universiteit.  Bij moment is het pittig om dit met Miss België te combineren. Maar als ik me strak kan houden aan mijn schema, lukt het zonder problemen. Toekomstgericht weet ik niet wat ik graag zou willen doen. Maar ik zou toch graag een job hebben, waarbij ik mensen kan helpen en een luisterend oor mag bieden. Niets is mooier om met iemand met succes een tweede kans te bieden.’

Foto: Collectie Juliette Popeye

Geef een reactie