Op weg naar de Miss België-kroon?: Florence Tulleneers (24, Hasselt)


Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel het land? Met deze vraag zitten iets meer dan zeventig jonge vrouwen in hun achterhoofd. Ze zijn immers allemaal in de running om de titel van ’s lands mooiste te bemachtigen. Eén van hen is de 24-jarige Hasseltse horecamedewerkster Florence Tulleneers. ‘Het zijn zenuwslopende dagen. Je worstelt voortdurend met de vraag: ‘Ben ik er door of ben ik er niet door?’. Dat maakt het wel heel erg spannend. Momenteel zou ik niets liever willen om mezelf Miss België-finaliste te noemen. Zeker omdat ik er ontzettend veel moeite voor heb gedaan. Maar hoedanook heb ik de kriebels te pakken om in deze sector verder mijn weg proberen te zoeken.’

Lange afstanden
Florence heeft een liefde voor het atletiek. ‘Met Miss België is het wel iets minder geworden. Maar ik loop heel erg graag. Als het eventjes kan, doe ik met veel plezier mijn spikes aan om lange afstanden te lopen. Omwille van tijdsgebrek is het nu iets minder. Maar tegen een bezoekje aan de sportschool zeg ik zeker geen neen.’

Zelfvertrouwen
Het was de goede raad van enkele vriendinnen, die Florence op weg zette naar een Miss België-avontuur. ‘Ik weet van andere vriendinnen, die hebben meegedaan dat een avontuur van deze grootte je wel degelijk helpt om sterker in je schoenen te staan. Zelf beschouw ik me niet als social awkward, maar een duwtje in de rug kon ik zeker gebruiken.  Weet je … vroeger speelde ik wel eens in kleine toneeltjes. En dan begaf ik me op een podium. Dit is helemaal niet te vergelijken met de grootte van een avontuur zoals dit. Maar nu heb ik terug wel de smaak te pakken om zelf te shinen op een podium.  Hoe dat toekomstgericht zich zal uiten, weet ik niet. Het kriebelt toch diep vanbinnen. Ik leef nu in een wereld, die tot de verbeelding spreekt. Je leeft in een dagdagelijkse droom. Eens je er van hebt geproefd, wil je maar al te graag wat meer.’

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie