Op weg naar de Miss België-kroon?: Julie Mortier (23, Oudenaarde)


Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel het land. Op dit moment zijn iets meer dan 70 jonge vrouwen in de running om de titel van ’s lands mooiste te bemachtigen. Eén van hen is de 23-jarige hotel- en restaurantuitbaatster Julie Mortier uit Oudenaarde. Nog niet zo lang geleden veroverde ze de titel van Miss Oost-Vlaanderen. Is Julie nu op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘De titel van mijn provincie is superleuk. Maar ik kijk al een beetje verder in dit verhaal’, vertelt Julie bij aanvang van het gesprek. Initieel heb ik mij ingeschreven om het Miss België-traject te mogen meemaken. En wanneer ik ergens aan begin, wil ik echt wel voor de volle 200% mij inzetten. Zo heb ik enorm hard gezocht naar sponsors, volg ik nog steeds catwalktraining en ga zo maar verder. Kortom: ik ben enorm gelukkig dat al het harde werk zijn vruchten heeft afgeworpen. En dan is het leuk om bevestiging te krijgen.’

Zelfvertrouwen
Een Missverkiezing is een leerproces. ‘Ik heb gedurende heel het traject aan zelfvertrouwen gewonnen. Maar dat is een beetje eigen aan een Missverkiezing dat je een groei als persoon doormaakt. Door bijvoorbeeld intensief met mensen te praten, werk je ook stevig aan je social skills. Met hard werken kom je in je leven heel erg ver. Dat is een levenswijsheid, waarin ik oprecht geloof. Voor niets komt de zon op. Je moet altijd je best blijven doen om iets te bereiken. Met in je luie zetel te zitten bereik je niets. Maar dat betekent niet dat ik sommige passies nu volledig opzij laat liggen. Zo geef ik elke vrijdag nog altijd dansles. Voor mij is dit de ultieme creatieve uitlaatklep van mijn emoties.’

Een stem
De ultieme droom voor Julie blijft het veroveren van het Miss België-kroontje. ‘Miss België is een mooi platform om je stem te laten horen. Heel veel jonge vrouwen kijken naar je op. Bij deze titel hoort best wel wat verantwoordelijkheid. Net dit vraagt van de Miss ook een bepaalde maturiteit. Bij het behalen van de titel is het aan jou om niet alleen het kroontje te dragen, maar er ook iets goed mee te doen. Want daar draait het tenslotte in de wereld om.’

Foto: Miss BElgium.be / Collection Julie Mortier

Geef een reactie