Op weg naar de Miss België-kroon?: Guinevère Engelen (17, Oud Rekem)


Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Iets meer dan 60 kandidates blijven na de provinciale verkiezingen nog in de running om een ticket voor de nationale finale van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de 17-jarige Guinevère Engelen uit Oud Rekem. Onlangs bemachtigde ze het kroontje van Limburgs mooiste. ‘Mijn deelname aan Miss Limburg heeft voor een grote verandering op persoonlijk vlak gezorgd. Ik ben geëvolueerd van een superverlegen meisje tot iemand die steviger in haar schoenen staat. Overal kom ik nieuwe mensen tegen, die met mij (als Miss Limburg) op de foto willen of een babbeltje te doen. Bijzonder om een keer mee te maken. Het traject op het vlak van persoonlijke verandering is indrukwekkend om vast te stellen. Dankzij de steun van mijn mama en mijn zus sta ik nu waar ik nu wil staan. Mijn mama gaf me heel veel gouden raad mee over hoe ik het best alles kan aanpakken. Zij is mijn rots in de branding.’

Stage
In het dagelijkse leven droomt Guinevère van een leven als tandprothesetechnicus. ‘4 dagen per week doe ik stage en 1 dag per week volg ik nog les. Ik krijg van mijn baas ook de steun om mij in deze wedstrijd ten volle te smijten. Iedereen merkt ook hoe hard ik ben gegroeid in deze wedstrijd als mens en qua persoonlijkheid. Dat neemt niemand mij nog af.’

De juiste weg
Toch schakelt Guinvère geen tandje hoger in deze wedstrijd met de nationale preselecties. ‘Door Miss Limburg heb ik geleerd om uit mijn comfortzone te stappen. Ik beleef allemaal leuke ervaringen. Ik leer heel veel nieuwe mensen kennen. Voor mezelf doe ik ook dingen, die ik niet gewoonb en om te doen. Mijn persoonlijke positieve groei is mooi om te zien. Daarom wil ik niets forceren. Ik blijf doen zoals ik bezig ben. Want elke keer leer je iets nieuws bij.’

Foto: Christelle Verstraete

Geef een reactie