David Cantens: ‘Tot Altijd is een ode aan het leven.’


AuFond Producties gaat de uitdaging om een muziektheater-bewerking van Tot Altijd, de film van Nic Balthazar. Eén van de acteurs, die zich aan deze uitdaging gaat wagen is David Cantens. Hij vertolkt de rol van Thomas, de beste vriend van hoofdrolspel ‘Mario Verstraete’ alias Jo Hens. ‘Deze film is Vlaams erfgoed’, vertelt David. ‘Het is een maatschappelijk en politiek geëngageerd thema. Met ons team gaan we de pittige uitdaging om dit in een mooie muziektheater vorm te gieten. Zeker na de prachtige film van Nic Balthazar.’

Dualiteit
Het personage Thomas is in het verhaal een dokter. ‘Net daarom ben ik mezelf aan het inlezen over euthanasie. Ik wil zelf ontdekken hoe de wetgeving hierover in elkaar steekt. Als acteur probeer ik mijn persoonlijk leven altijd mee te nemen in het verhaal. Wat doet dat met mij als mens op gevoelsmatig vlak. Het personage Thomas beleeft dit in verhaal een vorm van dualiteit. Enerzijds de huisgenoot en beste vriend … Anderzijds de wetenschapper. Dat probeer ik net naar boven te halen. Nog niet zo lang geleden heb ik dichtbij de weg van iemand gevolgd, die deze weg heeft meegemaakt. Ik heb daar 48 uur bijgezeten. Dan ontdek je dat dit verhaal heel snel een ode aan het leven wordt. Dat we elke dag best wel mogen blij zijn wat we hier op deze aardbol mogen zijn en mogen leven.’

Meer info over Tot Altijd kan u vinden op:
www.aufondproducties.be

Vanaf februari 2024 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater

Foto: AuFond Producties

Geef een reactie