Miss Fashion-finaliste Lien Pelgrims: ‘Ik leef van dag tot dag en pluk elk moment.’


De Miss Fashion-finalisten zijn aan hun laatste rit richting finale bezig. Eén van hen is Lien Pelgrims, studente agrobiotechnologie optie dierenzorg optie gedrag. Een jonge vrouw, die ondanks haar immuunziekte volop haar dromen najaagt. ‘Het belangrijkste van mijn deelname aan Miss Fashion is dat het perfecte plaatje anno 2023 breder is dan ooit. Ik wil aan de buitenwereld toe tonen dat het belangrijk is om jezelf te tonen en te accepteren zoals je in werkelijkheid. Tegenwoordig zijn er mensen met tattoos en allerlei maten. Het is niet meer hetzelfde dan het ooit was.  Ik heb zelf een onderliggende immuunziekte. Dat kan morgen naar boven komen , nooit of binnen tien jaar. Met mijn deelname wou ik vooral bewijzen dat ik niet in een hoekje te duwen ben. Ik heb heel veel met mode en fashion bezig. Advies geven over de perfecte outfit doe ik ontzettend graag. Dus daarom is de stap naar Miss Fashion misschien wel ééntje dat op mijn lijf geschreven is.’

Agrobiotechnologie
Lien is een grote dierenvriend. ‘Ik ben een studente agrobiotechnologie optie dierenzorg optie gedrag. Vroeger was mijn grote droom om een dierenhotel op te starten. Op school raakte ik meer en meer gefascineerd om therapie van mensen met dieren te doen. Wandelen met paarden en alpaca’s … en ook in rusthuizen wordt vaak gewerkt met dieren. Ik kijk wel naar wat er allemaal op mijn pad komt. Maar niets weerhoudt me om er ten volle voor te gaan.’

Immuunziekte
De ziekte van Lien weerhoudt haar niet om volop haar dromen na te jagen.  ‘Ik studeer dit schooljaar af. Dan begint voor mij het ware leven met het zoeken naar een huis en een job. Mijn ziekte weerhoudt me daar niet van. De éne dag is de andere niet. Soms heb ik ook wel eens een minder weekje omdat ik een hogere ontstekingsfactor heb. Maar ik ben iemand de dag plukt en van moment tot moment leeft. Kortom: ik zie wel wat er op mijn pad komt.’

Foto: Luc Colleman

Geef een reactie