Theaterreview: You Are My Sunshine (Deep Bridge)


Met You Are My Sunshine laten Ann Van den Broeck en Stany Crets hun creatieve coronababy op de wereld los.  Wat oorspronkelijk het idee was voor een kortfilm werd nu een musical en leidde tot een eerste samenwerking tussen Crets, de auteur en Van den Broeck de componiste. You Are My Sushine is een aangrijpend verhaal over twee vrouwen van verschillende generaties, die elkaar door een speling van het lot ontmoeten op een plek, die ze allebei koesteren. Want hoe kan het dat je leef en toch niet leeft? Hoe zet je oneindigheid om in eindigheid? Hoe manipuleer je het leven als je in een coma ligt? Vragen die de revue passeren tijdens You Are My Sunshine.

Net deze geladenheid maakt deze musical een aangrijpend en vooral intens verhaal. Geen klassiek happy feel good verhaal met de allures van een Mamma Mia of Grease. Maar wel een verhaal dat aan de ribben blijft kleven. Actrices Ann Van den Broeck en Sophie Janssens spelen met de grinta waarmee Max Verstappen tegen 300 km per uur op Spa Francourchamps de Raidillon aansnijdt. Net deze drive van Ann en Sophie, die spelen alsof hun leven er vanaf hangt, maakt dat You Are My Sunshine een rollercoaster van emoties omvat. Trouwens was het een zeer aangename kennismaking met Sophie Janssens, die langs de grote poort in een kleine musical een entree maakt om u tegen te zeggen.

Ook al wordt deze vorm van theater onder de noemer ‘kleine musical’ geplaatst. Het is wel een productie, die met een intens groot hart is gemaakt. Eéntje dat het publiek raakt tot in het diepste van de vezel. Met de nodige dosis azijnpisserij kan je wel stellen dat het scenario oorspronkelijk voor een kortfilm voorzien was. Maar ach, zoals Willy Sommers de polonaise liet aanvangen met ‘Laat de zon in je hart’ is You Are My Sunshine een musical dat met de nodige dosis ‘Sunshine’ het licht van éénieders hart méér dan ooit beroert.

Meer info kan u vinden op: http://www.deepbridge.com

Bekeken op 6/10/2023 in Rode Zaal Fakkeltheater

Foto: Deep Bridge

Geef een reactie