Koppen rollen bij De Verraders


Op zondag 1 oktober breekt dag drie van De Verraders aan. En er is ‘s nachts bloed gevloeid, want de eerste moord is een feit. Aan de ontbijttafel ontdekken de bondgenoten wie van de dodenlijst het niet heeft gehaald. Vier namen prijkten op de lijst, maar pokerspeelster Charlotte Van Brabander wist zich dankzij het schild veilig te stellen. Vooral het lot van Véronique De Kock, Nora Gharib en Hans Van Alphen is dus onzeker. Een van hen zal ‘s ochtends niet meer verschijnen aan het ontbijt. Al lijkt verrader Walter dat nog niet echt door te hebben en zo een kleine inschattingsfout te maken…

Na de moord hervatten de deelnemers al snel het gewone kasteelleven. “We zijn nog met 18 en ik kan jullie verzekeren: het gaat nu razendsnel”, weet Staf Coppens. “De koppen gaan rollen.” Een nieuwe dag, dat zijn ook nieuwe verdachtmakingen. De pijlen richten zich steeds meer op kok Jelle Beeckman, terwijl verrader Klaasje zo veel mogelijk bondgenoten probeert te overtuigen dat Charlotte weleens een verrader zou kunnen zijn. Het winnen van een schild wordt voor velen dus cruciaal om zich veilig te stellen van een nieuwe moord, maar daarvoor moet er eerst een missie worden gespeeld. Dat wordt een sportieve missie. “Maar kennis over de andere deelnemers zal minstens even belangrijk zijn”, verklapt Staf. In drie teams zal er goed moeten samengewerkt worden om toegang te krijgen tot de wapenkamer.

Na de missie gaat het zoals elke dag in een rechte lijn naar de ronde tafel. In de aanloop daarnaartoe worden de posities ingenomen. Charlotte houdt er haar eigen methode op na om te weten te komen op wie de anderen zullen stemmen. “Charlotte is de koningin van de intrige. Ze is dominant en neemt de leiding”, klinkt het bij verrader Walter De Donder. “We werden echt gekeurd zoals de Gestapo, allemaal op een rij. Een echt kruisverhoor”, vult collega Bart Appeltans aan. Aan de ronde tafel is het voor iedereen tijd om kleur te bekennen en de eerste moord te wreken. Maakt de groep nu wel komaf met een verrader of wordt er opnieuw een bondgenoot geliquideerd? Door een plotse verandering van tactiek lijken alle ogen plots op één iemand gericht…

Foto DPG Media

Geef een reactie