Boeie: het Vlaanderenoffensief van BENR-duo Bart & Robin


Met hun gloednieuwe en aanstekelijke single ‘Boeie’ zetten BENR-vrienden Bart Maessen en Robin Zomer nu ook hun eerste stappen in Vlaanderen. Het Nederlandse duo maakt al actief muziek sinds 2017 met eigen, succesvolle nummers. De singles ‘Hier Voor Mezelf’ en ‘Hart van Steen’ waren ‘Hit van 100’ op 100% NL waar ze wekenlang mee in de Top 20 stonden. Met ‘Beetje Gek’ kampeerden ze in die lijst lange tijd op de eerste plek. ‘Boeie’ stelde het duo voor tijdens de uitzending van het populaire tv-programma ‘Muziekfeest op het Plein’ en was al goed voor meer dan 17.000 presaves waarmee BENR een nieuw record vestigde. “De laatste maanden kregen we al heel wat berichten uit Vlaanderen. ‘Boeie’ is voor ons de ideale single om de grens mee over te steken, want blijkbaar is het ook een woord dat bij jullie vaak wordt gezegd. We merken dat aan de Vlaamse TikTok-filmpjes die ondertussen ook viraal gaan. We kijken er ontzettend hard naar uit om binnenkort bij jullie te gast te zijn”, zegt BENR dat inmiddels een achterban heeft opgebouwd van ruim 400.000 TikTok-volgers.

Nummer 1

Tweestemmige, gevarieerde Nederlandstalige popmuziek is een genre dat nog steeds enorm wordt gesmaakt in de Lage Landen. Denk maar aan het jarenlange succes van Nick & Simon, maar ook de muziek van het BENR-duo Bart Maessen en Robin Zomer. Ze werkten samen met de Nederlandse radiozender Qmusic, waar ze Engelstalige nummers uit de Top 40 voorzagen van volwaardige Nederlandstalige versies. Met die songs en video’s gingen ze viraal en bereikten ze een miljoenenpubliek. Inmiddels heeft het duo een muziekaccount op TikTok, goed voor meer dan 400.000 volgers. Met dat grote online bereik konden ze ook heel wat internationale samenwerkingen opzetten met o.a. Benson Boone, Alec Benjamin én GAYLE. In het tv-programma ‘HLF8’ kreeg BENR een eigen item waarin ze wekelijks songs maakten rond de actualiteit. In 2023 brachten ze de EP ‘Bart & Robin’ uit, inclusief de 100% NL-nummer 1-hit ‘Beetje Gek’. Ze sloten 2020 af met een uitverkochte clubtournee en ‘Zet Het Op Je Lijstje’ dat in eigen land de leader werd van de kerstcampagne van Bol.com.

Boeie

Na het ontroerende ‘Zo Lang Het Nog Kan’, een song die Robin schreef voor zijn overleden vader, pakt BENR nu uit met ‘Boeie’, een nieuwe single die ook overwaait naar Vlaanderen. “Op basis van de reacties op sociale media en de TikToks merken we dat ‘Boeie’ bij jullie ook een erg populaire uitspraak is. Hebben wij geluk! (lacht) Het is een heel tof, vrolijk, positief liedje geworden. De lol die wij hadden tijdens de opnames voel en hoor je letterlijk. Als je goed luistert, hoor je ons lachen in de achtergrond (lacht). Ja, dat hebben we er expres ingelaten. Het kon ons niet ‘Boeie’ dat alle regels overboord werden gegooid tijdens de opnames. Elk idee dat in ons opkwam is verwerkt in de song. Dat is misschien een reden waarom het liedje het zo goed doet en lekker blijft hangen zodra je hem afspeelt”, zegt BENR. De populariteit van het duo werd met 17.000 pre-saves voor de release nog maar eens bevestigd. Tijdens de recente uitzending van het populaire tv-programma ‘Muziekfeest op het Plein’, waar BENR ‘Boeie’ voorstelde, werden de boys luidkeels aangemoedigd door het publiek. Net zoals De Telegraaf kunnen we alleen maar bevestigen dat BENR ondertussen doorgebroken is bij het grote publiek en dat ze met hun nieuwe single ook de Vlamingen gaan charmeren en inpakken.

Foto: Cloud 9 Music

Geef een reactie