Op weg naar de Miss België-kroon?: Jade Hulsman (22, Antwerpen)


Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan 200 jonge vrouwen wagen hun kans in de zoektocht naar ’s lands mooiste. Eén van hen is de  22-jarige Antwerpse studente seksuologie Jade Hulsman. ‘Ik neem deel aan Miss Antwerpen omdat het een droom is van mij. lL langer dan vandaag wou ik mijn kansen in deze wedstrijd wagen. Zo stelde ik al de vraag aan mijn ouders op mijn zestien-zeventien jaar. Maar zij adviseerden me om toch nog eventjes te wachten tot ik een paar jaar ouder was. Iemand als Emilie Vansteenkiste is een rolmodel. Zij heeft doorheen heel het traject zich op een heel naturelle manier getoond. Wanneer iemand met zo veel naturel in zich het Miss België-kroontje kan bemachtigen, moet ik geen seconde twijfelen. En kijk, hier ben ik. Ik geloof er nogal sterk in dat Miss BElgIë naast de nodige schoonheid ook vriendelijkheid en passie in zich draagt. Hierdoor ook een nodige empathie aan de buitenwereld toont.’

Master in de seksuologie
Jade is een jonge vrouw met een stevige intelligentie background. ‘Tijdens mijn bachelor in de sociale readaptatiewetenschappen kwam ik in met jongeren (minderjarigen) die te maken hadden met seksueel overschrijdend gedrag. Op zich vond ik dat een interessante materie om me daarin bij te scholen. Ik wou meer weten over thema’s zoals partnerrelaties en de gendervraagstukken die tegenwoordig brandend actueel zijn. Het is noodzakelijk dat hieraan in onze wereld meer tijd en inzicht wordt aan besteed. En dat inzicht. Weet je … het leven is te kort om dingen niet te doen. Je mag later nooit spijt hebben van de dingen die je nooit hebt gedaan.’

Een wel overwogen keuze
Deelnemen aan Miss Antwerpen was voor Jade een duidelijke keuze. ‘Wanneer ik mijn kansen verdedig in een wedstrijd met deze grootte, moet ik mezelf ook helemaal smijten. Het is een goed doordachte keuze. Ik weet immers niet wat er op mijn pad kan komen. Uit getuigenissen van oudkandidates heb ik stuk voor stuk gehoord dat ze veel meer zelfvertrouwen hebben gekregen, hun mensenkennis er zienderogen op vooruitging en dat ze een stuk communicatiever door het leven gingen. Allemaal aspecten waar ik geen neen tegen zeg.’

Flyin’ Jade
Jade heeft een bijzondere hobby. Ze is de flyer in het cheerleaders-team van de KU Leuven. ‘Ik ben diegene, die ze in de lucht smijten’, glimlacht de seksuologe in spé. ‘Cheeren is een sport die veel meer is dan allemaal maar met pomponnetjes zwaaien. Het is een combinatie van intensiviteit, kracht, balans en vertrouwen op je teamgenoten voor de stunts. Wij focussen ons momenteel op binnenlandse wedstrijden. Internationale wedstrijden doen we momenteel niet. Maar wat niet is, kan nog altijd komen (lachen).Geef een reactie