Op weg naar de Miss België-kroon?: Amber Ruymen (21, Grote Brogel/Peer)


Spiegeltje Spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan 200 jonge vrouwen wagen momenteel hun kans in de zoektocht naar ’s lands mooiste. Eén van hen is de 21-jarige Amber Ruymen uit Grote-Brogel/Peer. ‘Ik ben in het secundair onderwijs afgestudeerd als hondenkapster. Maar omwille van pensioentechnische redenen ben ik nu verder aan het studeren voor leerkracht middelbaar onderwijs. Met als doel voor ogen om toekomstgericht een bepaalde veiligheid in te bouwen. Dus ja, ik kom uit het beroepsonderwijs. En ik ben daar met trots afgestudeerd. Ik schaam me daar echt niet voor. Er zijn mensen die kinderen benadelen omdat ze uit die richting komen. Maar ik bewijs dat wie hard werkt toekomstgericht ook zijn weg kan vinden. Ik heb nu zeven examens achter de rug en ik moest er slechts 2 opnieuw doen. Daar was ik best trots op dat ik dit resultaat heb bereikt. Iedereen heeft zijn plekje in deze wereld. Het maakt niet uit of je gestudeerd hebt in het ASO, het BSO of het TSO.’

Miss Limburg
Miss Limburg beschouwt Amber als een uitstapje uit haar comfortzone. ‘Ik vond dit gewoon een nieuwe ervaring in mijn leven. Van nature uit ben ik niet iemand die heel vaak met sociale media bezig is. Ik probeer ook vooral mijn vrienden en vriendinnen niet te vergeten. Je moet weten dat mijn mama vrachtwagenchauffeur is. Ze is niet vaak thuis. En ik run thuis het huishouden.  Van eten maken tot de tuin. Ja, ik heb groene vingers. Ik heb in de tuinbouwschool gezeten.. Ik heb planten ingepot, in serres gewerkt en hagen geschoren. Laat mij maar rustig in de tuin werken. Ik doe niet liever.’

Foto: Miss Belgium

Geef een reactie