Chelsea Willems breekt een lans voor het plussize model

De 25-jarige Chelsea Willems uit Oostkamp brengt tijdens Miss Grace Benelux ’23 een lans voor de plussize modellen. ‘In de huidige modellenwereld is de representatie van de plussize vrouw nog niet representatie. Vrouwen zonder het perfecte maatje vinden niet altijd even gemakkelijk hun weg. Met mijn deelname wil ik dit maar al te graag bespreekbaar maken. In Missenland is het zeker niet de eerste keer dat ik mijn kans waag. Maar ik probeer hiermee toch dit taboe te doorbreken. Wanneer ik het kroontje zou winnen, beschouw ik het als de kers op de taart. Dan toon ik tenminste dat ik mooi ben op mijn manier. Dan wordt meer dan ooit geïllustreerd dat wie moeite voor iets doet vaak wordt beloond.’

Kers op de taart
“Ik heb stilaan de maximum leeftijd bereikt om deel te nemen aan een Missverkiezing’, gaat Chelsea verder. ‘Omdat Miss Grace Benelux veel meer is dan een doorsnee schoonheidswedstrijd, beschouw ik dit als een mooie kers op de taart. Het zou een bekroning zijn dat ik hier de nodige erkenning krijg. Mensen stoppen graag andere mensen in een bepaald vakje. Dat taboe probeer ik te doorbreken.  Ik krijg heel wat opmerkingen dat ik ongezond eet en niet sport. Maar toch ga ik 2 tot 3 keer wekelijks naar de fitness en snoep ik bijna nooit.  De eerste dagen moest ik slikken na al die negatieve reacties, maar nu probeer ik er een positieve draai aan te geven. En niemand houdt me daarvan tegen.’

Foto: Collectie Chelsea Willems

Geef een reactie