Hans Peter Janssens: Een Bruggeling in Minervaland

Het Achterland keert tijdens de zomer van 2023 weer terug naar een beproefd recept. Meer bepaald: een Antwerps fenomeen in een komisch jasje gieten. NA enkele jaren van onderbreking keren Carry Goossens, Linda De Ridder, Luc Verhoeven, Marilou Mermans en Erik Goris terug naar de grootste kleinste radio van ‘t Stad. Voor de gelegenheid krijgen ze versterking uit onverwachte hoek. Hans Peter Janssens ruilt zijn vertrouwde musicalhabitat eventjes in voor de rol van Bruggeling Pol De Schepper in Minerva Veur Altijd. ‘Natuurlijk beschouw ik dit als een bijzondere uitdaging. Zeker omdat ik in mijn leven nooit eerder teksttheater deed. Alleen daarom mag je me in dit gezelschap zeker de vreemde eend in de bijt noemen. Maar net daarom is het leuk om hiermee iets te doen. Op mijn bucketlist stond om ooit eens samen te werken met Jeroen Maes. Zeker in het dialect. Want ik mag tijdens Minerva Veur Altijd in de taal van mijn ‘voorouders’ spreken. En dat geeft me bijzonder veel vrijheid om mijn steentje bij te dragen in dit verhaal. Ik versta wel dat we op een bepaalde manier verstaanbaar moeten blijven. Niet iedereen is het Brugs meester (lacht).  Maar voor mezelf ben ik niet van plan om veel aan te passen. Mijn tegenspeler Carry Goossens blijkt het Brugs zeer goed onder de knie te hebben. Wellicht omdat hij ooit een lief in Oostende zal gehad hebben (lacht). Maar ik mag hier samenwerken met iconen uit het comedyvak. Tijdens de lezingen vooraf al zag je hoe mijn collega’s de kunde hebben om met een bepaalde tekst om te springen en er een komische twist aan te geven. Toch zal het niet totaal vreemd zijn. Want ik mag namelijk enkele liedjes op het podium zingen.’

Sweeney Todd
Hans Peter komt uit een bijzonder intensieve periode. Voor zijn mannelijke hoofdrol in de kleine musical ‘Sweeney Todd’  kreeg hij immers een Musical Award bij onze noorderburen. ‘Het deed me wel wat om deze award in ontvangst te nemen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je ook een Nederlandse première gehad hebben. Het was de eerste keer dat ik deze kans kreeg. En als je dan onmiddellijk een nominatie kan verzilveren voor een mooie rol in Sweeney Todd, die je in de schoot geworpen kreeg, doet het inderdaad wat met je. Ik heb al drie keer met iemand als Frank Van Laecke mogen samenwerken. En meestal is dat altijd rond dit type rol. Je voelt dat deze vorm van samenwerking ons op het lijf geschreven is.’

Meer info over Minerva Veur Altijd kan je vinden op:
https://hetachterland.be/producties/minerva-veur-altijd

Foto: Het Achterland

Geef een reactie