Katrien De Becker: ‘Cora is de rockchick van de Calendar Girls.’


De Calendar Girls veroveren Theater Elckerlyc. Het theaterstuk in een regie van Katelijne Verbeke heeft de harten van het publiek meer dan ooit gestolen. Eén van de dames, die op het podium te zien is, is Katrien De Becker. ‘Met de rol van Cora ben ik een beetje de rockchick van de Calendar Girls. Het is een beetje anders dan anders. Katelijne heeft er een bijzondere invulling aan gegeven. Er is immers heel wat gesnoeid in de tekst. Ze heeft er voor gekozen om heel puur te gaan, waardoor de nevenfiguren op een dunne lijn spelen. Daar hoor ik bij. Dan wordt het pas echt interessant om je te profileren als personage. Weet je … het is een fantastische rollercoaster met allemaal toffe madammen en twee leuke heren. Het was een fijne zoektocht voor ieder van ons. Zeker omwille van de herkenbaarheid van het thema. Dus ja, het vergde wel een pittige voorbereiding waar heel wat traantjes zijn gevloeid. De film Calendar Girls heb ik nog niet gezien. Ik wou er pas naar kijken als de premièretrein vertrokken was.’

Meer info over Calendar Girls kan u vinden op:

www.backstage-producties.be

Foto: Backstage Producties – Goele Bormans

Geef een reactie