Op weg naar de Miss België-kroon?: Leia Van Hove (20, Floreffe)


In het dagelijks leven studeert de 20-jarige Leia Van Hove uit Floreffe voor dierenarts. Maar naast haar grote passie voor dieren draagt ze ook de titel van Miss Namur 2023. Is Leia op weg naar het Miss België-kroontje. Op 11 februari kennen we het resultaat. ‘Ik ben heel tevreden dat ik bij de finalisten ben. Het was toch nog bang afwachteen op het uiteindelijke verdict te kennen. Maar nu ik eindelijk finaliste ben, is de stress toch wat van mij afgegleden. De voorbije maanden leerde ik nieuwe passies ontwikkelen. Gaande van mannequin zijn tot fotomodel. En ik wil me hier dolgraag verder in ontwikkelen.’

Dierenarts
Leia heeft een grote passie voor dieren. ‘Ik studeer voor dierenarts. Mijn passie voor dieren was altijd vrij groot. Toekomstgericht wil ik daar maar al te graag mijn job van maken. Je kan wel stellen dat ik mijn leven vrij goed he uitgestippeld.  De combinatie tussen mijn studie en Miss België is best wel pittig te noemen. Maar met een goede organisatie kan er heel veel. Bovendien is mijn grote droom bij Miss België om een top 3-plek te bemachtigen. Maar ik hoop vooral dat er zeker een Waalse zeer hoog kan eindigen. Dat moet voor ons als Waalse kandidaten het gezamenlijk doel zijn.’

Een Vlaams-Waalse mix
Leia blijkt goed uit de voeten te kunnen in het Nederlands.  ‘Ik ben wat je noemt een Vlaams-Waalse mix’, glimlacht de mooiste vrouw uit Namen. ‘Mijn papa is Vlaams en mijn mama is een Waalse. Dus ik ben in twee talen opgevoed. Dus het Nederlands spreken lukt me vrij aardig.’

Xavier ethuin Instagram @lesse_coast

Geef een reactie