Op weg naar de Miss België-kroon?: Charlotte Van Den Berghe (26, Heusden)


In het dagelijkse leven werkt de 26-jarige Charlotte Van Den Berghe uit Heusden op de salesafdeling bij een koerierbedrijf. Maar haar leven kende het voorbije jaar een opmerkelijke wending.  Deze Heusdense schoonheid is immers één van de uitverkoren Miss België-finalisten. Is Charlotte op weg naar het Miss België-kroontje. De toekomst wijst het uit.  ‘Ik ben zielsgelukkig dat ik op 11 februari in de finale zit. Mijn plekje kwam ook totaal onverwacht. Van nature uit voel ik mij niet beter dan iemand anders. Omdat wij zelf niet ons lot niet in eigen handen hebben, waren er natuurlijk altijd twijfels of ik een ronde verder mocht. In deze wedstrijd zijn zo’n veel mooie meisjes op hun ‘eigen’ manier dat ik het totaal niet zag aankomen. Bij mij kwam ex-Miss België Kedist Deltour op bezoek. Toen ze langs kwam, gaf ze me een korte inleiding. Op dat moment was ik er van overtuigd dat ik niet geselecteerd zou zijn. Maar toen kwam de aap uit de mouw. Ik bleek toch geselecteerd te zijn. En dan kreeg ik een waar shockeffect over me heen. Kedist had me op dat moment goed beetgenomen. Maar ach, het is alleszins een verrassing, die ik nooit meer zal vergeten.’

Een Buffalo
Charlotte beleeft drukke dagen. ‘Naast mijn deelname aan Miss België heb ik nog mijn dagtaak op de salesafdeling bij een koerierbedrijf. Daarnaast verzorg ik ook de hospitality voor de VIPS bij AA Gent. Ik ben het gezicht / aanspreekpunt voor alle VIPS bij de buffalo’s. Het is soms zwaar om alles gecombineerd te krijgen. Maar ik koester mijn volharding en doorzettingsvermogen. Bovendien blijft het een kwestie van goed plannen. Dan kan een mens zeer veel bereiken. Mijn belangrijkste les uit heel het Miss België-avontuur is dat doorzettingsvermogen een mooie eigenschap is. Het kan een mens heel ver brengen in het leven. Men komt niet altijd aan je deur bellen met een mooie opportuniteit. Daar moet je zelf hard voor werken. Kansen kan je nemen wanneer je inzet toont om er te komen.’

Ambitie
Wie een gesprek heeft met Charlotte, ontdekt heel snel een ambitieuze jonge vrouw. ‘Ik steek het niet onder stoelen of banken. De Miss België-kroon is mijn doel. Het zou een droom zijn, die werkelijkheid wordt.  Maar ik zie heel mijn deelname door een roze bril. Je zult me niet snel ontgoocheld zien. ‘

Foto: Miss Belgium

Geef een reactie