Op weg naar de Miss België-kroon?: Noémie Rosato (25, Nandrin)


In het dagelijkse leven verdedigt Noémie Rosato de kleuren van ons land in het Belgische leger. Maar de ambitie van de 25-jarige militair uit Nandrin rijkt ook op andere vlakken. Op 11 februari is zij één van de uitverkoren Miss België-finalisten. Daags na een 32 kilometer lange mars bij het leger, kon ik haar eventjes spreken. ‘Ik ben heel tevreden dat ik bij de laatste groep van finalisten ben.’, vangt Noémie het gesprek aan. ‘Tijdens de covid-periode kwam mijn job in de evenementensector onder vuur te liggen. Ik verzorgde namelijk de communicatie rond tal van events. Van het één kwam het ander. Het leger was een mooie kans om mezelf te ontwikkelen. En die heb ik met beide handen gegrepen.’

Ambassadrice
Noémie ziet haar taak als Miss België-finaliste zeer ruim. ‘Ik hoop om zo hoog mogelijk in deze wedstrijd te eindigen. Maar ik hoop ook te tonen dat een meisje dat onze vaderland verdedigt ook Miss België op een mooie manier kan zijn. Ik zie het ook een beetje als mijn taak om ambassadrice te zijn voor het departement defensie.’

Foto: Collectie Noémie Rosato

Geef een reactie