Op weg naar de Miss België-kroon?: Esmée Van Walle (25, De Klinge)

Spiegeltje Spiegeltje aan de wand. Wie wordt het mooiste meisje van heel Belgiëland. Is het misschien Esmée Van Walle? De kans bestaat. De 25-jarige Esmée Van Walle uit De Klinge is één van de uitverkoren Miss België-finalisten. Is deze blondine op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Ik had nooit verwacht om hier een finaleplek te bemachtingen’, vangt Esmée het gesprek aan. ‘Het moment dat hun wagen voor mijn deur stopte, zal ik nooit vergeten. Het gevoel dat me overviel toen ik het doosje opende en ik te horen kreeg dat ik er bij was, kan ik gewoon niet meer omschrijven. Het gaf onmiddellijk een positieve impact op mijn leven. Ik had al wel wat zelfvertrouwen, maar dit is toch dat finaleplekje dat extra boostje dat iedereen wel graag ziet komen. Deze finaleplek is een kans om nieuwe deuren te openen. Daar zeg ik zeker geen neen tegen. Ik was heel tevreden na mijn gesprek met de jury tijdens de prelims. Toch bleef ik ergens met mijn beide voetjes op de grond staan. Iedereen is sterk in deze wedstrijd. Dat blijft altijd in je achterhoofd spelen. Maar ik geloof nogal sterk dat alles om een bepaalde reden gebeurt. Ik heb de voorbije maanden vooral in mezelf leren geloven.  Ik heb keihard gewerkt. Zeg nu zelf … Wanneer de éne deur sluit, zal de andere wel openen.’

Inzet versus ambitie
Hoe verder je in een Miss België-traject raakt, hoe groter de ambitie wordt. ‘Dat is bij mij eveneens het geval’, glimlacht Esmée. ‘In het begin heb je vooral de drang om er een mooi traject van te maken. Maar nu ik in de laatste ronde zit, wil ik er gewoon volledig voor gaan. Ik heb altijd een kroontje gewild. Het is een intensief avontuur. Maar aan mijn inzet zal het zeker niet liggen. Ik sta er mee op en ik ga er mee slapen. Mijn doel is om van zo veel mogelijk ervaringen te proeven zodat ik achteraf van niets spijt zal hebben. Voor minder ga ik echt niet.’

Foto: Miss Belgium

Geef een reactie