Op weg naar de Miss België-kroon?: Salem Ali Haifa (20, Bilzen)Op 10 januari wordt de Bilzense Salem Ali Haifa 21 jaar. Eén goede maand later staat ze op het podium in De Panne. De regerende Miss Limburg doet dan na amper zes jaar in ons land te zijn een gooi naar het kroontje van Belgisch mooiste. Is Haifa op weg naar de Miss België-titel? De toekomst wijst het uit. ‘Ik ben een meisje met een droom’, vertelt Haifa. ‘Met mijn deelname wil ik tonen dat wie je ook bent, waar je ook vandaan komt er geen plek op aarde is waar je geen dromen kan realiseren. Door de oorlog in Somalië ben ik moeten vluchten. Ik ben hier in België terecht gekomen. Het was altijd een droom om aan een Missverkiezing deel te nemen. Dus nu waag ik mijn kans. Het is niet omdat ik een vluchteling ben, dat dit onmogelijk is. Ik heb een waanzinnig traject afgelegd. Dankzij Miss België ben ik gegroeid als persoon. Een Miss moet immers van vele markten thuis zijn en zichzelf ook kunnen promoten. Beetje bij beetje heb ik dit geleerd. Tenslotte zijn er hier meer dan 30 mooie meisjes, die stuk voor stuk van hetzelfde dromen. En dan moet je wel stevig uit de hoek kunnen komen.’

Hotelmanagement
Haifa’s grote toekomstdroom ligt in de hotelsector. ‘In mijn leven ben ik al dikwijls van plek moeten veranderen. Een vast huis had ik nooit. Daarom hunker ik naar een groot huis waar ik mijn ding kan doen. En dat is in mijn ogen een hotel. Ik heb daarom de keuze van hotelmanagement gekozen. Toekomstgericht wil ik dat maar al te graag zelf runnen.’

Talenknobbel Haifa
De regerende Miss Limburg blijkt een talenknobbel te hebben. ‘In elk land waar ik als vluchteling was, heb ik de taal moeten leren. Het eerste jaar dat ik in België was, sprak ik geen Nederlands en geen Engels. Toch moest ik gewoon acht uur lang in het Nederlands les volgen. Gemakkelijk was dat zeker niet. Maar ik heb keihard gewerkt en nu lukt het me vrij aardig. Met de jaren heb ik een degelijke talenknobbel ontwikkeld. Ik spreek er welgeteld zes. En dat kan toekomstgericht wel eens goed van pas komen in de hotelsector. Want mijn toekomst ligt meer dan ooit in België.”

Foto: Miss Belgium – Björn Van Ryckeghem

Geef een reactie