Op weg naar de Miss België-kroon?: Demmi Van Bossche (25, Eeklo)Voor de 25-jarige psychologe Demmi Van Bossche uit Eeklo breken er spannende tijden aan. Ze is immers één van de overblijvende finalisten, die nog in de running zijn voor de titel van ’s lands mooiste. Is Demmi op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit.
 ‘Ik vind het een hele eer dat ik bij de uitverkoren Miss België-finalisten zit’, vertelt Demmi bij aanvang van het gesprek. ‘Toen ze bij mij thuis langs kwamen en ik het doosje mocht openen, was ik echt ontroerd. Je hoopt natuurlijk altijd dat je er bij mag zijn. Want ik heb echt mijn uiterste best gedaan om een mooi traject af te leggen. Ja, dan doet het uitermate deugd dat je een mooie beloning krijgt. De voorbije maanden heb ik een mooi groeiproces doorgemaakt. Ik kom meer onder de mensen, ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ik heb mezelf ook moeten promoten. Het lintje dat je als Miss-finaliste draagt opent deuren. Automatisch zorgt dit voor een persoonlijk groeiproces. Als psychologe ben ik al het één en ander gewoon. Maar toch ben ik geschrokken van de impact van deze wedstrijd. Ik wist al wat ik wou, ik stond al stevig in mijn schoenen … Maar toch laat Miss België me op een mooie manier evolueren. Wat er ook gebeurt … ik neem het toch maar mee in mijn rugzakje.’

Ambitie
Demmi toont een gezonde ambitie in heel het Miss België-traject. ‘Wanneer ik iets wil, ga ik er voor de volle 100% voor. Mijn ultieme doel blijft om met het kroontje naar huis te gaan. Niet meer, niet minder. Ik ben voortdurend bezig met mijn to do-lijstje. Wat ik nog kan doen, waarin ik mij kan verbeteren. Als finaliste komen er heel veel positieve dingen op je af. Dat maakt het boeiend en spannend tegelijkertijd. Ik moet er voor zorgen dat mijn missie op een mooie manier geslaagd is.’ 

Mentale gezondheid
Als psychologe hecht Demmi veel belang aan mentale gezondheid. ‘Miss België is een one-in-a-lifetime experience. Iets dat met niets te vergelijken valt. Moest ik de kans krijgen om Miss België te worden, wil ik graag de kans gebruiken om mentale gezondheid in de kijker te zetten. Ik had vroeger veel last van acné. Dat maakte me als jonge vrouw heel onzeker en gesloten. Door hard aan mezelf te werken, ben ik als mens Demmi gegroeid. Ik wil gewoon aan meisjes en jongens tonen dat praten kan helpen. En daar wil ik me zeker voor smijten. En ik laat hier ook bewust jongens vallen. Ook zij kunnen onzekerheid hebben. En dat moet voor hen eveneens bespreekbaar gemaakt worden.’

Foto: Miss Belgium – Björn Van Ryckeghem

Geef een reactie