Op weg naar de Miss België-kroon?: Noa Kiekens (22, Liedekerke)De race naar de Miss België-titel wordt steeds intensiever. Eén van de overblijvende kandidates om de nieuwe ’s lands mooiste te worden is de 22-jarige Liedekerkse Noa Kiekens. Is zij op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit.

‘Toen ik te horen kreeg dat ik bij de Miss België-finalisten zat, overviel mij een gevoel van vreugde maar ook heel wat ongeloof. Deelnemen aan deze wedstrijd stond al lang op mijn bucketlist. Maar omdat er nog zo veel toppers bij de laatste groep kandidaten waren, had ik enorm veel angst voor het definitieve oordeel. Op zo’n momenten voel je pas echt hoe sterk de andere kandidaten zijn. Maar wanneer je éénmaal een ‘go’ hebt gekregen van het Miss België Comité, geniet je elke dag na. Op dat moment vloeien er traantjes van geluk. Want dan besef je pas dat je op het juiste moment de juiste demarrage hebt geplaatst. Ik heb heel hard mijn best gedaan om zo ver te komen.  En ik wil er ook echt alles voor doen om het kroontje te bemachtigen. In deze fase van de wedstrijd moet je gewoon een versnelling hoger schakelen. Het publiek moet weten wie de vrouw ‘Noa’ is in al haar facetten.’

VIP op de luchthaven
Bij momenten wordt Noa als Miss België-finaliste ook herkend.  Zelfs als een echt VIP op de luchthaven. ‘Op het moment dat we met de groep vertrekkensklaar waren om naar Egypte te gaan, hoorde ik plots mijn naam. Een vrouw uit Liedekerke had mij herkend op de luchthaven. Ik kende haar niet persoonlijk. Maar ze volgde mijn avonturen wel op de voet. Op zulke momenten merk je wel dat Miss België een overweldigend avontuur is. Soms komt er steun uit onverwachte hoek. Geloof me … Dat doet enorm veel deugd.’

Missie geslaagd
Met een finaleplek op zak lijkt de Missie al geslaagd voor Noa. ‘En toch … wil ik een zo goed mogelijk eindresultaat behalen. Tijdens Miss België ben ik gedurende het hele traject uit mijn comfortzone gestapt. Ik ben enorm fier op hetgeen ik heb bereikt. Maar toch hoop ik er  natuurlijk op dat mijn verhaal hier niet stopt. Wie weet kan ik later als bijberoep iets in de modellenwereld betekenen … Kortom: tegen leuke kansen zeg ik zeker geen neen. Dat zou pas de mooiste kers op een hele lekkere taart zijn.’

Foto: Collectie Noa Kiekens

Geef een reactie