Theaterreview: ’t Neuzeke van de Zalm (Take Twee Producties)



Met ‘t Neuzeke van de Zalm waagt ook Take Twee Producties zich in het Antwerpse cultureel eindejaarsgewoel. Ben Bervoets en Jerry Verhaert brengen er hun vijfde verjaardagshow in het gezelschap van Marleen Korthoudt en jonkies Laila Mariën en Ann-Sophie Vanlommel. Hun doel is om er één knallend eindejaarsweekend er van te maken.

Het publiek krijgt ook waarvoor ze gekomen zijn: humor met een volks kantje aan. Grappen en grollen met de twee heren in kwestie en hun sidekick Marleen Korthoudt, die ook aan haar sporen op de bühne al heeft verdiend. Jonkies Leila Mariën en Ann-Sophie Vanlommel zijn de nieuwkomers van dienst en focussen zich vooral op het muzikale vlak.

Op humorvlak valt het meteen op. Ben en Jerry gaan de interactiviteit met het publiek méér dan ooit aan. Zo krijgen we een buspassagier, die ons wel heel bekend voorkomt. En ook een boekenwurm, die wel heel goed het publiek kan entertainen met het zip-zap-zop spelletje.

Maar ere wie ere toekomt. De keuze voor Marleen Korthoudt is een gouden zet geweest. Marleen heeft ervaring in het komediegenre en past perfect als rustpunt naast het tornadogeweld van Ben & Jerry.

En last but not least: de entree van jonkies Laila Mariën en Ann-Sophie Vanlommel. Het valt ons al geruime tijd op dat Take Twee Producties de kaart van de jongeren trekt. En dat verdient een fraai pluspunt. In dit rijtje horen Leila en Ann-Sophie er zeker bij. Van beide nieuwkomers is Ann-Sophie met voorsprong de beste zangeres. Alleen ontbreekt het bij hun integratie wel degelijk aan een vorm van ‘Kill your darlings’-principe. Nu blijven het muzikale gedeelte en het humorgedeelte als twee delen naast elkaar leven en vormt het samen met het humorgedeelte geen groot geheel. Een gemiste kans op dat vlak omdat beide dames zeker de zin hebben om er een extra surplus aan te geven.

NEUZEKE VAN DE ZALM | Fakkeltheater

Bekeken op 16 december op 2022 in De Kleine Fakkel

Foto: Bart Liekens

Geef een reactie