Een blijde boodschap voor Agnes in Erfgenaam GezochtIn de aflevering van donderdag 15 december van Erfgenaam Gezocht bijt Axel Daeseleire zich vast in de zaak van Jean Van Lint. Jean stierf in 1994 op 55-jarige leeftijd, 28 jaar geleden. Nog twee jaar en de erfenis gaat onherroepelijk naar de Belgische staat. De tijd dringt dus… Axel komt te weten dat Jean een vriendin had en dat het koppel ooit 7 miljoen Belgische frank won met de Lotto. Lang hebben ze niet kunnen genieten van de winst want de vriendin van Jean is kort nadien aan kanker overleden en niet veel later vond de poetsvrouw het levenloze lichaam van Jean in bed… Een intrigerend verhaal waar Axel zijn tanden in zet en dat resulteert uiteindelijk in een emotionele ontknoping.

Een andere zaak is die van Mariette Bogaert, overleden in 2016 in Schilde. Het huis van Mariette ziet er vervallen uit, maar: “Het blijft wel Schilde, hé? De prijs van de grond heeft hier – geloof me – een stevige prijs”, weet Axel. In het WZC waar Mariette overleed, verneemt Axel een vreemd verhaal: “Er is een zoon maar die kwam zijn moeder nooit bezoeken en bovendien wees hij haar erfenis af. Maar over de reden waarom tast ik voorlopig nog in het duister.” Weet haar zoon wel dat zijn moeder overleden is? En dat er nog een erfenis op hem wacht? Of is er iets anders aan de hand?

Foto: DPG Media

Geef een reactie