Theaterreview: Pas de Deux (Paljas Theaterproducties)In het dagelijkse leven delen Katrien De Becker en Johan De Paepe lief en leed als een koppel. En nu mogen ze ook hun acteertalenten bundelen op het theaterpodium in het stuk ‘Pas de Deux’ van Paljas Theaterproducties.

Eerlijk is eerlijk. Pas De Deux doet een beetje denken aan de tekst de van Wet Wet Wet : ‘Love is all around’. Want zei dit liedje niet: ‘ I feel it in my fingers I feel it in my toes. Love is all around me. And so the feeling grows.’ Laat deze liefde in alle façetten nu de basis zijn van een bijzonder grappig, aandoenlijk en mooi theaterstuk waar 2 acteurs maar liefst 4 personages voor hun rekening nemen.

Het stuk is immers een geestige dissectie van de liefde in al zijn facetten. Zo krijgen we Jonathan en Wendy te zien op een blind date. Ze hopen beide vurig dat cupido deze keer wel raak mag schieten. Het begint alvast niet veelbelovend. We maken ook kennis met Steve en zijn secretaresse Janine. Zij heeft al jaren een boontje voor Steve, maar zijn geaardheid maakt dit onmogelijk.

We zien ook Anita en Bob die hun laatste momenten ‘vieren’ als getrouwd koppel in Spanje. De nodige cocktails moeten dienen als pijnstiller. En ‘last but not least’ leren we Viviane en haar broer Richard kennen. Viviane staat op het punt een derde maal te trouwen en vraagt raad aan haar oudere broer. Daar krijgt ze al snel spijt van!

Acteermatig schieten de Cupido’s van dienst bij Paljas Theaterproducties zeker raak met Pas De Deux. Een stuk dat het moet hebben van de verfijndere humor, die uit het leven gegrepen is. Wanneer ik de link zou moeten leggen met het darts, zou hier al snel one hundred and eighty weerklinken. Daar zou zelfs Dancing met een jaloerse blik naar kunnen kijken. Kortom: Pas de deux, u zou er spontaan een rendez-vous mee willen hebben.’  

Meer info over de speelagenda van Pas de Deux kan u vinden op:
Speellijst | Paljas Theaterproducties

Foto: Paljas Theaterproducties

Geef een reactie