Theaterreview: Niet met mij hé (EWT)Ook het EWT heeft het nieuwe theaterseizoen 2022-2023 afgetrapt met ‘Niet met mij hé’. Centrale plek in het verhaal is Residentie Ochtendgloren, het duurste en meest luxueuze Woon-Zorg-Centrum van België. Omwille van gezondheidsredenen wordt Jeanine, ex-cafébazin van ‘Het Dokske’ door haar zoon verplicht om haar intrek te nemen in Residentie ‘Ochtendgloren’,. Ze wordt er hartelijk ontvangen door Gérard, kolonel-op-rust, en iets minder hartelijk door Anne-Sophie, gravin Agie de Sandhoven. Beetje bij beetje en met heel veel humor, leren ze elkaar beter kennen en komen verrassende geheimen uit het verleden naar boven.

Theatergewijs is Niet met mij hé, het schrijfdebuut van Frank De Kaey. En eerlijk is eerlijk: de minzame energiebom van het EWT kreeg tijdens de coronaperiode een deugddoende schrijfprikkel. Op het uiteindelijke resultaat mag hij fier zijn.  Uitgediepte personages, leuke twists en dit met een stylish karakter. Je ziet het allemaal in het schrijversdebuut van Frank De Kaey. En Frank weet verdomd goed waar de klepel hangt. Hij laat zich op het podium omringen door enkele ervaren rotten zoals Theo Van Baarle, Anne-Mie Gils en Liliane Dorekens. Ook ‘leather boy’ van dienst Michaël Zanders weet waar de klepel hangt op theatervlak.

Akkoord: Frank is 21 jaar jong met nog wat extraatjes levenservaring op de teller. En Niet met mij hé mag misschien een late roeping zijn. Maar ach, paus zal den De Kaey nooit worden. Dus bij deze een warme oproep om ons nog meer te verblijden met leuke theaterstukken van zijn hand. Het publiek kan er alleen maar wel bij varen.   

Bekeken op 18/09/2022 in het EWT

Foto: Goele Bormans

Geef een reactie