Ozark Henry brengt jubileumversie uit van Birthmarks

Ozark Henry bracht op 23 september een jubileumversie uit van zijn succesvolle album Birthmarks, dat vorig jaar twintig jaar bestond. Er verschijnt een nieuwe versie van de grootste hit van Birthmarks, Sweet Instigator, die hij opnam met Ellen ten Damme.

Birthmarks betekende de doorbraak van Ozark Henry (Piet Goddaer). Het album verscheen op een speciale datum in de wereldgeschiedenis: 11 september 2001. Birthmarks, met hits als Sweet Instigator, Word Up en Rescue, stond ruim 90 weken in de Ultratop en wordt inmiddels beschouwd als Belpop-klassieker.

Ter ere van de twintigste verjaardag van Birthmarks (die vanwege COVID-19 een jaar later gevierd wordt) heeft Ozark Henry nu een speciale uitvoering van het album uitgebracht. Daarop staat naast alle originele songs ook een aantal niet eerder uitgebrachte remixes en live opnames. Met de Nederlandse zangeres en actrice Ellen ten Damme nam Ozark Henry voor het jubileumalbum een nieuwe versie op van Sweet Instigator, de meest succesvolle single van Birthmarks.

Foto: Sony Music

Extra info:

Op 10 maart 2023 staat Ozark Henry met een REWIND-concert in de AB in Brussel, waar hij Birthmarks integraal zal spelen. Ook tijdens zijn theatertour die dit najaar van start gaat, besteedt Ozark Henry aandacht aan de twintigste verjaardag van Birthmarks.

Birthmarks is verkrijgbaar via alle streamingplatformen en op vinyl.

Geef een reactie