Op weg naar de Miss België-kroon?: Noa Kiekens (22, Liedekerke)Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de 22-jarige Noa Kiekens uit Liedekerke. Is deze wielerliefhebster die als verantwoordelijke in een kinderdagverblijf werkt op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit.
‘In het dagelijkse leven werk ik als verantwoordelijke in een kinderdagverblijf’, vangt Noa het gesprek aan. ‘Maar ik schuw het verlaten van mijn comfortzone niet. En laat dit nu de drijfveer zijn om aan een wedstrijd als Miss België deel te nemen. Keer op keer verwacht men van jou dat je dit doen. Het gevolg is dat je de kans krijg om je zelfvertrouwen te laten groeien, je meer kansen krijgt en ook nieuwe ervaringen beleeft. Hiernaast probeer ik ook te tonen dan er op 2022 best een andere echtheid op sociale media mag getoond worden. Eéntje die oprecht is en niet fake.Van kleinsaf aan wou ik al de stap richting Miss België zetten. Dus mijn inschrijving was een vrij snelle beslissing. Omschrijf het maar als een meisjesdroom, die ik nu ten volle mag beloven.’


Vive le Vélo
Noa blijkt een grote wielerliefhebster te zijn. ‘Ik ben best wel een stoere meid (lacht). Maar ik werd gebeten door de koersmicrobe door mijn familie. Van het één kwam het ander. Ook ik haal graag mijn koersfiets van stal  om zelf te fietsen. Mijn papa heeft een eigen wielergroepje waarmee hij regelmatig op stap gaat. En ik ga met plezier mee. En ja, ik ben dan ‘one of the guys’ … Ook al ben ik het enige meisje in het groepje (lacht). En ja, qua outfit probeer ik er dan fashionable uit te zien. Ik hecht daar zeker belang aan als ik op de fiets ziet.’

Foto: Collectie Noa Kiekens

Geef een reactie