Op weg naar de Miss België-kroon?: Eva Keusters (25, Tessenderlo)Eva Keusters, een afgestudeerde studente Rechten uit Tessenderlo staat aan de vooravond van haar baliestage. Maar toch heeft ze één grote Missendroom. En daar heeft ze heel veel voor over. Ik ontmoet Eva in een Leuvense koffiebarretje. Een stad waar ze mooie herinneringen aan heeft. Buiten goot het misschien oude wijven. Maar dat liet deze spraakwaterval zich niet aan haar hart komen. Ze vertelde openlijk over haar Missenavontuur ‘Hoe dichter 18september – de dag van de regionale finales – nadert, hoe harder ik het wil en hoe groter de inzet wordt. Miss België worden is een droom die werkelijkheid zou worden.’ Met deze woorden vangt Eva het gesprek aan. ‘Deelnemen aan een Missverkiezing is vooral één brok zelfontplooiing. Je levert een mooie strijd met jezelf om sterker te worden. Het brengt op in ervaringen. Stuk voor stuk zijn het belangrijke ervaringen in je persoonlijk groeiproces. Ik hou er van om met mensen te praten en ervaringen te proeven. Corona was een vreselijke periode. Nu herleef ik weer. Ik heb mijn studie afgerond. Een hoofdstuk in mijn leven is afgesloten. Weldra mag ik mijn baliestage starten en neem ik deel aan Miss België. En waarom zou het volgend hoofdstuk geen Missenjaartje zijn. Volgens mij is alles mogelijk in het leven.’   mensenleven.’

Mont Ventoux
Eva heeft een heel goede band met haar broer Maarten. ‘Maarten is een jaar ouder. Omdat wij niet zo veel verschillen, deden wij vroeger alles samen. Maar met mijn broer begon op een gegeven moment minder goed te wandelen. Hij voetbalde niet meer mee op de speelplaats. Medisch gezien werd er toen een spierziekte vastgesteld en zit hij nu ook in een rolstoel. Maar hij heeft waanzinnig veel moed. In zijn plaats zou ik het er heel moeilijk mee hebben om te zien dat anderen zo vrij kunnen bewegen en wandelen. Hetgeen hij niet kan. Maar hij reist, hij sport en hij heeft zelfs de Mont Ventoux beklommen met een handbike. En daarom vergelijk is Miss België heel graag met de beklimming van de Mont Ventoux. Iedereen droomt van de top. Maar je moet ook doorzetten om die top te bereiken. Op moeilijke moment denk ik wel eens aan hem. Hij is een mooi voorbeeld van doorzettingsvermogen en mijn grootste fan (lacht).’

Advocatuur
Advocatuur versus een Missverkiezing. Het heeft overlappingen. ‘Bij de advocatuur moet je voor mensen pleiten en er staan voor hun droom. Een Miss doet op het podium net hetzelfde. Die 2 vakgebieden overlappen veel meer dan jezelf denkt. Wat de uitslag ook mag zijn .. Ik heb nu al gewonnen. Ik heb enorm veel mensen leren kennen. Ik heb van zo veel ervaringen mogen proeven. Het zou een mooie bekroning zijn om de kroon op mijn hoofd te krijgen. Je moet niet winnen om de winnaar te zijn. Mijn babbel is in deze wedstrijd een grote troef. Dat hoort bij mijn vak. Hiermee moet ik later mijn brood verdienen. Karakterieel ben ik zeer impulsief van aard. Met deze ingesteldheid ben ik aan de wedstrijd begonnen. Ik wil er gewoon van genieten. Meer hoeft voor dat voor mij niet te zijn.’

Foto: Collectie Eva Keusters

Geef een reactie