Op weg naar de Miss België-kroon?: Lena Gonzalez Blanco (20, Aalst)

Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan tweehonderd jonge dames wagen hun kans om het kroontje van Miss België te bemachtigen. Eén van hen is de  20-jarge stewardess in wording Lena Gonzalez Blanco. Is deze Aalsterse op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Ik heb tot mijn dertien jaar in Spanje gewoond. Toen heb ik daar ooit deelgenomen aan een kleine Missverkiezing. Daar won ik de titel Dama de Honor gewonnen (eredame) met als hoofdprijs een mooie barbiepop. Toen had ik een ‘kort koppie’ en een bloemetjeskleed aan. Ik koester warme herinneringen aan die tijd in Spanje. Maar het kleine meisje van toen is groot geworden. En die wilt meer (lacht). Iemand heeft mij aangemoedigd om de stap richting Miss België te zetten. Omdat ik gefascineerd ben door andere culturen, van mijn tweede tot het zesde middelbaar toerisme heb gestudeerd en ook voor de helft Spaans ben, heb ik de sprong gemaakt.’

Stewardessenopleiding
Lena droomt van een leven als stewardess. ‘Ik wil heel graag aan mijn stewardessenopleiding beginnen volgend jaar. Tenzij ik natuurlijk de titel van Miss België ben. Ik ben opgegroeid in Spanje. Ik ben wel trots wat ik van 0 heb opgebouwd in een nieuw land. Maar al te graag wil ik hier iets voor teruggeven. En ik heb alleszins temperament genoeg om er iets moois van te maken.’

Foto: Collectie Lena Gonzalez Blanco

Geef een reactie