Golden Lifetime Award voor Bart Herman

 

In de Aarschotse Gasthuiskapel vond de 17de editie plaats van de Golden Lifetime Awards, een waarderingsprijs voor artiesten van bij ons. Na o.a. Will Tura, Bobbejaan Schoepen (Postuum), Louis Neefs, Ann Christy e.v.a. was het dit jaar de beurt aan singer-songwriter Bart Herman, die samen met Erik & Sanne (Carrièreprijs) én Wim De Craene (Postuum) in de bloemetjes werden gezet. 

Na de release van zijn 14de studioalbum ‘Volwassen En Gestreken’, dat vrijdag uitkwam, werd de populaire singer-songwriter Bart Herman (63) gisterenavond uitgebreid gevierd met een Golden Lifetime Award voor zijn carrière. Bart is al sinds zijn 18de bezig met muziek, aanvankelijk met het doel om vooral te kunnen optreden. Pas op zijn 30ste kreeg hij een platencontract, toen een producer hem ontdekte in een Brussels café. Het duurde nog drie jaar, tot hij in 1993 met zijn Eurosong-inzending ‘Ik ga dood aan jou’ doorbrak bij het grote publiek. Inmiddels zijn we 14 albums verder, componeerde Bart meer dan 300 liedjes voor zichzelf, maar ook voor anderenWilly Sommers, Lisa del Bo, Garry Hagger, Sergio, Dana Winner, Liliane Saint-Pierre, Nicole & Hugo… Vele andere collega-artiesten hebben in hun repertoire liedjes van Bart Herman. 

Bart bedankte het aanwezige publiek, zijn collega-artiesten én de organisatie toen hij zijn Golden Lifetime Award in ontvangst nam. In zijn speech zat ook een opmerkelijke oproep naar de nationale media: “Ik zou aan iedereen willen vragen om in de toekomst zoveel mogelijk te investeren in lokaal talent. Mensen die in het Nederlands zingen. Mensen die schrijven en muziek maken. De singer-songwriters en ook de vertolkers van hier en ga ze niet altijd zoeken in het noorden. Daarmee wil ik niet zeggen met wat uit Nederland komt niet goed is, want dat is steengoed. Maar laat ons alstublieft niet vergeten dat wat hier bij ons gemaakt wordt, ook steengoed is. Hier moet talent vaak deelnemen aan een tv-wedstrijd om ontdekt te worden. Ik zeg dit alleen maar, omdat ik deze Golden Lifetime Awards heel speciaal en tof vind en ik hoop dat ze ook in de toekomst blijven bestaan.” Bart z’n opmerkelijke woorden werden na afloop op een luid applaus bij het publiek onthaald.

Na de albumrelease van ‘Volwassen En Gestreken’ start aanstaande zaterdag 17 september 2022 in Zwevegem Bart Herman zijn gelijknamige, nieuwe theatertournee waarmee hij de komende maanden door Vlaanderen rondtrekt. Speeldata en meer informatie vind je op www.bartherman.be

Foto: Roland Hermans

Geef een reactie