Jan Boven Jan

Vanuit de Haarlemse vinylfabriek Record Industry maakte de populaire Jan Smit via zijn sociale media de releasedatum van zijn nieuwe ‘Boven Jan’-album bekend. Op vrijdag 28 oktober 2022 verschijnt dit simultaan digitaal in de Lage Landen, maar ook fysiek op cd én vinyl. In januari 2023 start dan in Purmerend zijn gelijknamige, nieuwe theatertournee die goed is voor heel wat concerten. Ook in Vlaanderen, want na zijn 2de succesvolle doortocht in het Antwerpse Sportpaleis, staat Jan met zijn ‘Boven Jan’-theaterconcert op 11 maart 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen. Aansluitend speelt hij met zijn liveband de nieuwe nummers en zijn grootste hits op 19 maart 2023 in Capitole Gent, op 10 juni 2023 in Trixxo Theater Hasselt en op 23 juni 2023 in Kursaal Oostende. Tickets en info ontdek je op www.ticketkopen.eu 

Vier jaar na het succesvolle album ‘Met Andere Woorden’, komt Jan Smit terug met gloednieuwe muziek. Zopas ontving Jan in de Harlemse Record Industry vinylperserij het eerste exemplaar van ‘Boven Jan’, het nieuwe album dat op vrijdag 28 oktober 2022 verschijnt in de Lage Landen, digitaal en fysiek op cd of vinyl.

Op zijn nieuwste hoor je straks liedjes die Jan samen schreef met o.a. Matthijn Buwalda, Alain Clark en Han Kooreneef. Daarnaast komt het grootste deel van de liedjes van Jan zelf en zijn vaste producer Thomas Tol. Na een lange adempauze wat nieuwe muziek betreft, heeft Jan opnieuw een persoonlijk album gemaakt, waarbij hij stilstaat bij de rollercoaster, zoals hij de voorbije jaren omschrijft. Op ‘Boven Jan’ staan ook ‘Zolang Je Bij Me Bent’’ en ‘’Tussen Jou En Mij’ (duet met Waylon), nummers die al eerder uitkwamen.

In het verlengde van het ‘Boven Jan’album start in januari 2023 zijn gelijknamige theatertournee, waarin hij de nieuwe liedjes voorstelt en afwisselt met zijn bekende hits. Jan Smit komt volgend jaar ook naar Vlaanderen. Op 11 maart 2023 geeft hij in Stadsschouwburg Antwerpen de aftrap van een rondje dat hem op 19 maart 2023 naar Gent (Capitole) brengt. Op 10 juni 2023 staat hij in Hasselt (Trixxo Theater) en op 23 juni 2023 sluit hij zijn Vlaamse luik af in Oostende (Kursaal).  

Het ‘Boven Jan’-album verschijnt op vrijdag 28 oktober 2022 digitaal op het label CTM en is dan ook fysiek beschikbaar op cd én vinyl.

Tracklist: 

 1. Hoofd Leeg, Hart Vrij
 2. Proost Op De Vriendschap
 3. Liefde Is
 4. Tussen Jou En Mij (duet met Waylon)
 5. Dagen Van Toen
 6. Zolang Je Bij Me Bent
 7. Laat Maar Van Je Horen
 8. De Spiegel
 9. Pluk De Dag
 10. Samen Staan We Sterker
 11. Boven Jan
 12. Ik Wil Met Je Dansen
 13. Zoveel Te Vieren
 14. M’n Eigen Feest (duet met John West)

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie